Forum

Powrót Zmiana brokera

D.

Dominika .....

31

Mamy zawartą umowę na usługę brokerską. Władze chciałyby zmienić owego brokera na innego. Zawarta umowa nam na to pozwala.
Ale mam pytanie jak się ma usługa brokerska do PZP? Właściwie nie da się oszacować tej usługi, na potwierdzenie tego znalazłam opinie UZP, ale dotyczyła ona wcześniejszej ustawy. Jak to zrobić? Czy ktoś miał taki przypadek i chciałby podzielić się rozwiązaniem takiej sytuacji?
Mamy zawartą umowę na usługę brokerską. Władze chciałyby zmienić owego brokera na innego. Zawarta umowa nam na to pozwala. Ale mam pytanie jak się ma usługa brokerska do PZP? Właściwie nie da się oszacować tej usługi, na potwierdzenie tego znalazłam opinie UZP, ale dotyczyła ona wcześniejszej ustawy. Jak to zrobić? Czy ktoś miał taki przypadek i chciałby podzielić się rozwiązaniem takiej sytuacji?
0
2023-10-31 11:47 0

T.

Tomasz .....

Fachowiec 847

Na starej stronie uzp była opinia, że usługi brokerskie nie są objęte ustawą pzp (z tego co ja zrozumiałem :-):
https://www.uzp.gov.pl/baza-wiedzy/interpretacja-przepisow/opinie-archiwalne/opinie-dotyczace-ustawy-pzp/obowiazek-wyboru-wykonawcy-zamowienia-na-konkretna-usluge,-dostawe-lub-robote-budowlana-w-oparciu-o-przepisy-ustawy-pzp-oraz-wylaczenie-tego-obowiazku/wybor-brokera-ubezpieczeniowego-przez-podmiot-zobowiazany-do-stosowania-ustawy-prawo-zamowien-publicznych

Za usługi brokera płaci ubezpieczyciel.
W dokumentach przetargu podajecie nazwę brokera i ew. max wysokość stawki i tyle.
Na starej stronie uzp była opinia, że usługi brokerskie nie są objęte ustawą pzp (z tego co ja zrozumiałem :-): https://www.uzp.gov.pl/baza-wiedzy/interpretacja-przepisow/opinie-archiwalne/opinie-dotyczace-ustawy-pzp/obowiazek-wyboru-wykonawcy-zamowienia-na-konkretna-usluge,-dostawe-lub-robote-budowlana-w-oparciu-o-przepisy-ustawy-pzp-oraz-wylaczenie-tego-obowiazku/wybor-brokera-ubezpieczeniowego-przez-podmiot-zobowiazany-do-stosowania-ustawy-prawo-zamowien-publicznych Za usługi brokera płaci ubezpieczyciel. W dokumentach przetargu podajecie nazwę brokera i ew. max wysokość stawki i tyle.
0
2023-10-31 13:43 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy