Forum

Powrót nie zdążyliśmy podpisać umowy przed rozpoczęciem okresu trwania umowy - co teraz?

J.

Joanna .....

4

Mam takie pytanie. Tryb podstawowy bez negocjacji. Umowa miała obejmować okres od 1.11.2023 i trwać 6 miesięcy. Konieczne było przedłużenie TZO i nie zdążyliśmy podpisać jeszcze umowy. Czy właściwym jest skrócenie terminu wykonania umowy?? Czy nie jest to dopuszczalne? A jeśli tak, to wynagrodzenie również powinno ulec zmianie (zmniejszeniu o ilość dni do zawarcia umowy?
Co wtedy z zabezpieczeniem - w wezwaniu do zawarcia umowy liczę 5% od wartości brutto całej umowy.
Mam takie pytanie. Tryb podstawowy bez negocjacji. Umowa miała obejmować okres od 1.11.2023 i trwać 6 miesięcy. Konieczne było przedłużenie TZO i nie zdążyliśmy podpisać jeszcze umowy. Czy właściwym jest skrócenie terminu wykonania umowy?? Czy nie jest to dopuszczalne? A jeśli tak, to wynagrodzenie również powinno ulec zmianie (zmniejszeniu o ilość dni do zawarcia umowy? Co wtedy z zabezpieczeniem - w wezwaniu do zawarcia umowy liczę 5% od wartości brutto całej umowy.
0
2023-11-03 09:51 0

A.

Anna .....

Fachowiec 439

zostawiłabym te 6 miesięcy tylko zmieniłabym 1.11 na datę zawarcia umowy - wtedy nie trzeba będzie zmieniać wynagrodzenia tylko umowa nie skończy się z końcem miesiąca, ale nie wiem jak to wygląda od strony przepisów czy od tak można tak sobie wprowadzić te zmianę
zostawiłabym te 6 miesięcy tylko zmieniłabym 1.11 na datę zawarcia umowy - wtedy nie trzeba będzie zmieniać wynagrodzenia tylko umowa nie skończy się z końcem miesiąca, ale nie wiem jak to wygląda od strony przepisów czy od tak można tak sobie wprowadzić te zmianę
0
2023-11-03 10:05 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy