Forum

Powrót wykaz osób - dysponowanie bezpośrednie

J.

Justyna .....

9

wymagałam, aby wykonawca skierował do realizacji zamówienia osobę posiadającą Świadectwo Kwalifikacyjne „E” uprawniające do zajmowania się eksploatacją urządzeń, instalacji i sieci grupy 1 na stanowisku eksploatacji oraz osobę posiadającą Świadectwo kwalifikacyjne „D” uprawniające do zajmowania się eksploatacją urządzeń, instalacji i sieci grupy 1 na stanowisku dozoru.
Wykonawca w wykazie osób przedstawił 2 różne osoby
Do postępowania załączyłam wykaz osób, gdzie ostatnia kolumna brzmiała: informacja o podstawie do dysponowania wskazaną osobą/ osobami (np. umowa o pracę, umowa zlecenie, poleganie na zasobach innego podmiotu itp.)
Wykonawca wpisał przy obu osobach "dysponowanie bezpośrednie".

Czy powinnam wezwać go do wyjaśnień, aby wykazał dokładny rodzaj dysponowania tymi osobami (czyli rodzaj umowy)..?
wymagałam, aby wykonawca skierował do realizacji zamówienia osobę posiadającą Świadectwo Kwalifikacyjne „E” uprawniające do zajmowania się eksploatacją urządzeń, instalacji i sieci grupy 1 na stanowisku eksploatacji oraz osobę posiadającą Świadectwo kwalifikacyjne „D” uprawniające do zajmowania się eksploatacją urządzeń, instalacji i sieci grupy 1 na stanowisku dozoru. Wykonawca w wykazie osób przedstawił 2 różne osoby Do postępowania załączyłam wykaz osób, gdzie ostatnia kolumna brzmiała: informacja o podstawie do dysponowania wskazaną osobą/ osobami (np. umowa o pracę, umowa zlecenie, poleganie na zasobach innego podmiotu itp.) Wykonawca wpisał przy obu osobach "dysponowanie bezpośrednie". Czy powinnam wezwać go do wyjaśnień, aby wykazał dokładny rodzaj dysponowania tymi osobami (czyli rodzaj umowy)..?
0
2023-11-06 10:55 0

A.

Anna .....

Fachowiec 439

u nas wymagamy tylko wpisania czy to zasób własny, czy poleganie na zasobach podmiotu trzeciego, więc uznałabym
u nas wymagamy tylko wpisania czy to zasób własny, czy poleganie na zasobach podmiotu trzeciego, więc uznałabym
0
2023-11-06 11:01 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy