Forum

Powrót Ogłoszenie o wykonaniu umowy zamiast referencji.

T.

Tomasz .....

Fachowiec 847

No dobra, w tzw międzywierszach instytucja ogłoszenia o realizacji umowy jako zamiennik referencji przewijała się tu w kilku wątkach ale tak jakoś pobocznie, czy też w ramach konwalidacji ale wprost nikt nie napisał że może być używany tak po prostu, w normalnej procedurze (albo ja nie znalazłem, BTW: wątków zatytułowanych: "Ogłoszenie o wykonaniu umowy" (bez uszczegółowienia) na tym portalu jest niezłych kilka stron)
Po przemyśleniach: nie miałbym oporów przed przyjęciem takiego dokumentu w celu potwierdzenia należytego wykonania.
Tylko pytanie o podpis, bo jakoś nie jestem przekonany do swojego wyjaśnienia. Czy jest to dokument wystawiony przez upoważniony podmiot (czyli zamawiającego?) i jako taki nie musi być opatrzony podpisem wykonawcy?
Potwierdźcie proszę.
Z trzeciej strony to z tego wykonawcy niezły żartowniś, miał w ręku a nie podpisał :-D
No dobra, w tzw międzywierszach instytucja ogłoszenia o realizacji umowy jako zamiennik referencji przewijała się tu w kilku wątkach ale tak jakoś pobocznie, czy też w ramach konwalidacji ale wprost nikt nie napisał że może być używany tak po prostu, w normalnej procedurze (albo ja nie znalazłem, BTW: wątków zatytułowanych: "Ogłoszenie o wykonaniu umowy" (bez uszczegółowienia) na tym portalu jest niezłych kilka stron) Po przemyśleniach: nie miałbym oporów przed przyjęciem takiego dokumentu w celu potwierdzenia należytego wykonania. Tylko pytanie o podpis, bo jakoś nie jestem przekonany do swojego wyjaśnienia. Czy jest to dokument wystawiony przez upoważniony podmiot (czyli zamawiającego?) i jako taki nie musi być opatrzony podpisem wykonawcy? Potwierdźcie proszę. Z trzeciej strony to z tego wykonawcy niezły żartowniś, miał w ręku a nie podpisał :-D
0
2023-11-06 23:24 0

K.

Katarzyna .....

Fachowiec 1842

tu w ostatnim pytaniu, jest wyraźnie napisane, że ogłoszenie o wykonaniu umowy, może zastapic referencje... z różnych konferencji UZP, wiem, że taki wlasnie byl cel jego stworzenia.

https://www.gov.pl/web/uzp/pzp---pytania-i-odpowiedzi---ogloszenie-o-wykonaniu-umowy

Co do podpisu, to uważam, ze jeżeli wykonawca pobierze z BZP takie ogłoszenie, to nie musi go już opatrywać podpisem. Nie jest tez wymagany podpis Zamawiającego. Jak dla mnie, będzie miał tu zastosowanie par. 6 ust. 1 rozporządzenia w sprawie sposobu sporządzania i przekazywania informacji. Ogłoszenie jest wytwarzane elektronicznie, w przeznaczonym do tego systemie. A zatem wystarczy, że wykonawca przekaże pobrany z BZP plik :)
tu w ostatnim pytaniu, jest wyraźnie napisane, że ogłoszenie o wykonaniu umowy, może zastapic referencje... z różnych konferencji UZP, wiem, że taki wlasnie byl cel jego stworzenia. https://www.gov.pl/web/uzp/pzp---pytania-i-odpowiedzi---ogloszenie-o-wykonaniu-umowy Co do podpisu, to uważam, ze jeżeli wykonawca pobierze z BZP takie ogłoszenie, to nie musi go już opatrywać podpisem. Nie jest tez wymagany podpis Zamawiającego. Jak dla mnie, będzie miał tu zastosowanie par. 6 ust. 1 rozporządzenia w sprawie sposobu sporządzania i przekazywania informacji. Ogłoszenie jest wytwarzane elektronicznie, w przeznaczonym do tego systemie. A zatem wystarczy, że wykonawca przekaże pobrany z BZP plik :)
0
2023-11-07 07:36 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy