Forum

Powrót wersja demontracyjna e-zamówień - ktoś próbował?

P.

Piotr .....

45

Być może dziwne pytanie biorąc pod uwagę fakt, że już od jakiegoś czasu można korzystać z tego portalu, ale czy przy założeniu konta na demonstracyjnej wersji e-zamówień można dowolnie ćwiczyć rejestrowanie postępowań, sporządzanie ogłoszeń itd.? Czy zakładając konto na swoje dane istnienie ryzyko że te dane zostaną gdzieś udostępnione? Co z numer NIP i REGON? Trzeba podać prawdziwe dane? Czy w takim wypadku nie narobię sobie niepotrzebnych problemów jeżeli mamy jako instytucja założone konto na "prawdziwym" portalu? Takie konto na wersji demo miałoby posłużyć przy szkoleniu z ogłaszania postępowań.
Być może dziwne pytanie biorąc pod uwagę fakt, że już od jakiegoś czasu można korzystać z tego portalu, ale czy przy założeniu konta na demonstracyjnej wersji e-zamówień można dowolnie ćwiczyć rejestrowanie postępowań, sporządzanie ogłoszeń itd.? Czy zakładając konto na swoje dane istnienie ryzyko że te dane zostaną gdzieś udostępnione? Co z numer NIP i REGON? Trzeba podać prawdziwe dane? Czy w takim wypadku nie narobię sobie niepotrzebnych problemów jeżeli mamy jako instytucja założone konto na "prawdziwym" portalu? Takie konto na wersji demo miałoby posłużyć przy szkoleniu z ogłaszania postępowań.
0
2023-11-10 14:38 0

T.

Tomasz .....

Fachowiec 847

Założyłem dwa konta: dla zamawiającego i dla wykonawcy.
Fajna sprawa, można potrenować.
Konto wykonawcy założyłem, żeby zobaczyć jak wygląda składanie ofert i aby zadawać pytania. Dane częściowo "zniekształcone"
Przy okazji: jak to zwykle bywa w mniej profesjonalnych systemach, nie da się założyć wykonawcy z prawidłowym moim adresem - ot taka przypadłość programów pisanych przez osoby trochę mniej zorientowane :-)
Udało mi się nawet złożyć oferty w postępowaniu założonym (na edu) przez kogoś innego.
Ogólnie polecam.
Nie wiem jak z bezpieczeństwem danych ale system powinien (?) odpowiadać 1:1 ezamowieniom, więc dane nie są bardziej narażone niż w oryginale. Ofert podpisywałem swoim podpisem już jakiś czas temu, do tej pory żadne zajęcie komornicze nie przyszło :-)
Założyłem dwa konta: dla zamawiającego i dla wykonawcy. Fajna sprawa, można potrenować. Konto wykonawcy założyłem, żeby zobaczyć jak wygląda składanie ofert i aby zadawać pytania. Dane częściowo "zniekształcone" Przy okazji: jak to zwykle bywa w mniej profesjonalnych systemach, nie da się założyć wykonawcy z prawidłowym moim adresem - ot taka przypadłość programów pisanych przez osoby trochę mniej zorientowane :-) Udało mi się nawet złożyć oferty w postępowaniu założonym (na edu) przez kogoś innego. Ogólnie polecam. Nie wiem jak z bezpieczeństwem danych ale system powinien (?) odpowiadać 1:1 ezamowieniom, więc dane nie są bardziej narażone niż w oryginale. Ofert podpisywałem swoim podpisem już jakiś czas temu, do tej pory żadne zajęcie komornicze nie przyszło :-)
0
2023-11-12 22:47 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy