Forum

Powrót Wzór protokołu - punkty, które nie dotyczą prowadzonego postępowania

W.

Wojciech .....

7

Wzór protokołu, np. postępowania w trybie podstawowym, ma 10 stron.
Po wprowadzeniu informacji dotyczących naszego postępowania wydłuża się o kolejne strony.
Moje pytanie dotyczy możliwości usunięcia lub skrócenia (np. do samego nagłówka, jak Ograniczenie liczby wykonawców zaproszonych do negocjacji) sekcji, która nie dotyczy danego trybu czy postępowania.
Widziałem protokoły, w których większość stron to przekreślony tekst ze wzoru, a faktyczna treść dotycząca prowadzonego postępowania stanowi ~1/4.
Osobiście nie widzę w tym sensu, zwłaszcza że wzory protokołów mamy w edytowalnej formie elektronicznej. Wolałbym maksymalnie skrócić ten dokument tylko do istotnych informacji.
Czy może jest to nienaruszalny wzór, który można jedynie uzupełniać?
Jak to u Was wygląda?
Wzór protokołu, np. postępowania w trybie podstawowym, ma 10 stron. Po wprowadzeniu informacji dotyczących naszego postępowania wydłuża się o kolejne strony. Moje pytanie dotyczy możliwości usunięcia lub skrócenia (np. do samego nagłówka, jak Ograniczenie liczby wykonawców zaproszonych do negocjacji) sekcji, która nie dotyczy danego trybu czy postępowania. Widziałem protokoły, w których większość stron to przekreślony tekst ze wzoru, a faktyczna treść dotycząca prowadzonego postępowania stanowi ~1/4. Osobiście nie widzę w tym sensu, zwłaszcza że wzory protokołów mamy w edytowalnej formie elektronicznej. Wolałbym maksymalnie skrócić ten dokument tylko do istotnych informacji. Czy może jest to nienaruszalny wzór, który można jedynie uzupełniać? Jak to u Was wygląda?
0
2023-11-11 12:15 0

M.

Mariusz .....

Fachowiec 1693

U siebie jak piszę protokół to nic nie usuwam, jak nie dotyczy, po prostu przekreślam. Znam też przypadki, że osoby usuwają to co zbędne, a zostawiają co jest potrzebne. Wybór nalezy do osoby która sporządza protokół jak postąpi.
U siebie jak piszę protokół to nic nie usuwam, jak nie dotyczy, po prostu przekreślam. Znam też przypadki, że osoby usuwają to co zbędne, a zostawiają co jest potrzebne. Wybór nalezy do osoby która sporządza protokół jak postąpi.
0
2023-11-12 09:35 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy