Forum

Powrót Zakup biletów lotniczych i wiz

S.

Sylwia .....

3

Przymierzamy się do postępowania na zakup biletów lotniczych oraz pośrednictwa w uzyskaniu wiz.
Nie znamy dokładnej ilości biletów i wiz jakie będziemy zamawiać w trakcie umowy, co najwyżej możemy podać szacowane ilości.
Umowa będzie obowiązywała przez 12 miesięcy lub do wyczerpania kwoty przeznaczonej na zakup.

I mamy pytanie - co wykonawcy mają podać w ofertach?

Wersja I - Mogą podać tylko kwotę opłaty transakcyjnej i stały upust jaki oferują? I na tej podstawie wybierzemy ofertę?

Wersja II - Czy może jednak do formularza cenowego podać średnią cenę biletu / wizy x te szacowane ilości biletów i wiz a wykonawcy pomnaża to przez upust + dodadzą wysokość opłaty transakcyjnej. W SWZ zaznaczylibyśmy ze te ceny służą tylko do porównaniu ofert i nie stanowią wartości wynagrodzenia ....

Sprawdzałam kilka rożnych postępowań i zauważyłam ,że Zamawiający stosują raz wersję I a raz II....
Przymierzamy się do postępowania na zakup biletów lotniczych oraz pośrednictwa w uzyskaniu wiz. Nie znamy dokładnej ilości biletów i wiz jakie będziemy zamawiać w trakcie umowy, co najwyżej możemy podać szacowane ilości. Umowa będzie obowiązywała przez 12 miesięcy lub do wyczerpania kwoty przeznaczonej na zakup. I mamy pytanie - co wykonawcy mają podać w ofertach? Wersja I - Mogą podać tylko kwotę opłaty transakcyjnej i stały upust jaki oferują? I na tej podstawie wybierzemy ofertę? Wersja II - Czy może jednak do formularza cenowego podać średnią cenę biletu / wizy x te szacowane ilości biletów i wiz a wykonawcy pomnaża to przez upust + dodadzą wysokość opłaty transakcyjnej. W SWZ zaznaczylibyśmy ze te ceny służą tylko do porównaniu ofert i nie stanowią wartości wynagrodzenia .... Sprawdzałam kilka rożnych postępowań i zauważyłam ,że Zamawiający stosują raz wersję I a raz II....
0
2023-11-17 14:27 0

R.

Renata .....

14

Pani Sylwio, proszę sprawdzić ogłoszenie Uniwersytetu Warszawskiego. Prowadzony jest obecnie przetarg unijny https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-5eff0462-509e-11ee-9aa3-96d3b4440790
Pani Sylwio, proszę sprawdzić ogłoszenie Uniwersytetu Warszawskiego. Prowadzony jest obecnie przetarg unijny https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-5eff0462-509e-11ee-9aa3-96d3b4440790
0
2023-11-20 08:11 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy