Forum

Powrót Regulamin udzielania zamówień poniżej progu 130 tys.

J.

Joanna .....

4

Zwracam się z takim pytaniem.
Czy ktoś, kto używa platformy komercyjnej do obsługi zamówień regulaminowych, ma przygotowany pod tym kątem Regulamin udzielania zamówień pon. 130 tys. zł i miałby ochotę się podzielić wzorem bądź wskazówkami do jego zmodyfikowania??
Zwracam się z takim pytaniem. Czy ktoś, kto używa platformy komercyjnej do obsługi zamówień regulaminowych, ma przygotowany pod tym kątem Regulamin udzielania zamówień pon. 130 tys. zł i miałby ochotę się podzielić wzorem bądź wskazówkami do jego zmodyfikowania??
0
2023-11-22 09:01 0

A.

Aleksandra .....

Fachowiec 109

poszukaj na edustrefie, na bank był gdzieś wzór regulaminu, a tak na szybko wyszukałam https://www.mpwik.com.pl/download.php?id=5544 - nie przeczytałam całości i nie identyfikuję się z tym zamawiającym, ale szacuneczek za 33 strony tekstu :)

Moja rada z praktyki: jak już ten regulamin wprowadzisz to go stosuj, bo o ile regulamin nie jest obowiązkowy, to stwierdzenie nieprawidłowości przy jego stosowaniu zawsze stanowi dodatkowy zarzut niedopełnienia obowiązków z zakresu kontroli zarządczej. Użyteczność posiadania regulaminu jest wprost proporcjonalna do liczby zamówień poniżej 130 000 zł.

Powodzenia!
poszukaj na edustrefie, na bank był gdzieś wzór regulaminu, a tak na szybko wyszukałam https://www.mpwik.com.pl/download.php?id=5544 - nie przeczytałam całości i nie identyfikuję się z tym zamawiającym, ale szacuneczek za 33 strony tekstu :) Moja rada z praktyki: jak już ten regulamin wprowadzisz to go stosuj, bo o ile regulamin nie jest obowiązkowy, to stwierdzenie nieprawidłowości przy jego stosowaniu zawsze stanowi dodatkowy zarzut niedopełnienia obowiązków z zakresu kontroli zarządczej. Użyteczność posiadania regulaminu jest wprost proporcjonalna do liczby zamówień poniżej 130 000 zł. Powodzenia!
0
2023-11-22 18:54 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy