Forum

Powrót Wezwanie do podmiotowych środków dowodowych

S.

Sylwia .....

2

Postępowanie krajowe, składające się z kilku pakietów. Wymagano podmiotowych środków dowodowych Zamawiający dokonał częściowego wyboru ofert w pakietach.
Wezwał jednego z Wykonawców do złożenia podmiotowych środków dowodowych w zakresie jednego pakietu. Po ocenie ofert okazało się ,że w kolejnych pakietach też wygrywa ten Wykonawca juz wzywany w poprzednim pakiecie.
Zamawiający wezwal znowu tego samego Wykonawce do złożenia podmiotowych środków na kolejne pakiety.
Czy słusznie postąpił czy mógł opierac się na wcześniejszych dokumentach ( była to grupa, oświadczenie o aktualności).
Wykonawca nie złozył dokumentów kolejny raz ale miał doo innych pakietów złożyć) - czy uznać poprzedni złożone czy wzywac z art 128 ?
Zakręciłam się. Pomocy.
Postępowanie krajowe, składające się z kilku pakietów. Wymagano podmiotowych środków dowodowych Zamawiający dokonał częściowego wyboru ofert w pakietach. Wezwał jednego z Wykonawców do złożenia podmiotowych środków dowodowych w zakresie jednego pakietu. Po ocenie ofert okazało się ,że w kolejnych pakietach też wygrywa ten Wykonawca juz wzywany w poprzednim pakiecie. Zamawiający wezwal znowu tego samego Wykonawce do złożenia podmiotowych środków na kolejne pakiety. Czy słusznie postąpił czy mógł opierac się na wcześniejszych dokumentach ( była to grupa, oświadczenie o aktualności). Wykonawca nie złozył dokumentów kolejny raz ale miał doo innych pakietów złożyć) - czy uznać poprzedni złożone czy wzywac z art 128 ? Zakręciłam się. Pomocy.
0
2023-11-22 10:11 0

P.

Paweł .....

Fachowiec 1768

wg mnie wezwanie powinno wyjść a wykonawca powinien napisać że już je dał. Ale tez spotkasz się ze stanowiskiem i nawet wyrokiem KIO że nie musiałaś wzywać tylko działać, tak jak w przypadku gdyby złożył z oferta. KIO 225/23 o ile pamiętam
wg mnie wezwanie powinno wyjść a wykonawca powinien napisać że już je dał. Ale tez spotkasz się ze stanowiskiem i nawet wyrokiem KIO że nie musiałaś wzywać tylko działać, tak jak w przypadku gdyby złożył z oferta. KIO 225/23 o ile pamiętam
0
2023-11-23 08:57 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy