Forum

Powrót brak informacji niezbędnych do oceny ofert - odrzucacie czy przyznajecie 0 pkt?

P.

Piotr .....

45

Co robicie w sytuacji kiedy w kryterium jakościowym Wykonawca nie uzupełni informacji wg których przyznajecie mu punkty. Czy takie oferty odrzucacie na podstawie art. art. 226 ust. 1 pkt 5) ustawy PZP czy na przykład przyznajecie 0 pkt w danym kryterium. A może stosujecie jeszcze inne rozwiązanie?
Co robicie w sytuacji kiedy w kryterium jakościowym Wykonawca nie uzupełni informacji wg których przyznajecie mu punkty. Czy takie oferty odrzucacie na podstawie art. art. 226 ust. 1 pkt 5) ustawy PZP czy na przykład przyznajecie 0 pkt w danym kryterium. A może stosujecie jeszcze inne rozwiązanie?
0
2023-11-23 13:17 0

K.

Katarzyna .....

Fachowiec 1842

Ja w swoich SWZ mam zapisy, ze jesli nie uzupełnią, to uznam, ze deklaruja minimalne i przyznam 0 pkt. Pwenie nie macie takich zapisów i stad pytanie, tak??

Ja bym działała na korzyść wykonawcy, przy braku zapisów w tym zakresie, Wykonawca na pewno oswiadczył w ofercie, że zapoznał sie z warunkami i ze je przyjmuje, więc przyjełabym pewnie minimalne i 0 pkt.
Ja w swoich SWZ mam zapisy, ze jesli nie uzupełnią, to uznam, ze deklaruja minimalne i przyznam 0 pkt. Pwenie nie macie takich zapisów i stad pytanie, tak?? Ja bym działała na korzyść wykonawcy, przy braku zapisów w tym zakresie, Wykonawca na pewno oswiadczył w ofercie, że zapoznał sie z warunkami i ze je przyjmuje, więc przyjełabym pewnie minimalne i 0 pkt.
0
2023-11-23 13:22 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy