Forum

Powrót Przekazy pocztowe a przetarg?

R.

Renata .....

0

Kochani proszę o pomoc. Jestem w trakcie przygotowywania przetargu na świadczenie usług pocztowych w zakresie przesyłek listowych i paczek. Zastanawiam się czy powinnam to postępowanie podzielić na II części - drugą częścią postępowania miałyby być usługi polegające na przyjmowaniu i doręczaniu adresatom wskazanym przez zamawiającego środków pieniężnych w formie przekazów pocztowych. Obserwuję inne postępowania. Nie zauważyłam by ktoś przetarg na świadczenie usług pocztowych dzielił na części. Czy przekazy pocztowe nie muszą być objęte ustawą Pzp?
Kochani proszę o pomoc. Jestem w trakcie przygotowywania przetargu na świadczenie usług pocztowych w zakresie przesyłek listowych i paczek. Zastanawiam się czy powinnam to postępowanie podzielić na II części - drugą częścią postępowania miałyby być usługi polegające na przyjmowaniu i doręczaniu adresatom wskazanym przez zamawiającego środków pieniężnych w formie przekazów pocztowych. Obserwuję inne postępowania. Nie zauważyłam by ktoś przetarg na świadczenie usług pocztowych dzielił na części. Czy przekazy pocztowe nie muszą być objęte ustawą Pzp?
0
2023-11-27 11:11 0

T.

Tomasz .....

Fachowiec 847

Przekazy pocztowe zobowiązany jest realizować operator wyznaczony.
Przekazy pieniężne wykonuje kilka firm, ale znajdź taką (oprócz PP która jest Operatorem Wyznaczonym jeszcze przez jakiś czas), która zrealizuje przekaz do miejscowości w której mieszkam (3 km droga przez las, 3 domy) - mało prawdopodobne.
Jeżeli chcesz wysyłać na jakiekolwiek adresy w Polsce - jesteś skazana na PP.
Przekazy pocztowe zobowiązany jest realizować operator wyznaczony. Przekazy pieniężne wykonuje kilka firm, ale znajdź taką (oprócz PP która jest Operatorem Wyznaczonym jeszcze przez jakiś czas), która zrealizuje przekaz do miejscowości w której mieszkam (3 km droga przez las, 3 domy) - mało prawdopodobne. Jeżeli chcesz wysyłać na jakiekolwiek adresy w Polsce - jesteś skazana na PP.
0
2023-11-27 12:03 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy