Forum

Powrót Czy można zastosować takie kryterium oceny ofert?

P.

Piotr .....

45

Witam, mam problem dotyczący kryteriów oceny ofert w postępowaniu na świadczenie usług prawnych. Tak jak wiadomo, nie można oceniać/punktować doświadczenia wykonawcy, ale czy następujące kryterium oceny ofert jest dopuszczalne?
Kryterium oceny: Cena - 60%, Doświadczenie osoby wyznaczonej do realizacji zamówienia (koordynator lub członek zespołu) w reprezentacji przed WSA i NSA - 40%.
A jako warunek udziału w postępowaniu to doświadczenie w ilości 2 wykonanych usług (umów) w okresie ostatnich 3 lat oraz dysponowanie odpowiednio wykwalifikowanych osób z doświadczeniem prawniczym min. 10 i 5 lat.
Jeżeli coś jest nie tak, to czy możecie mi podpowiedzieć jakie dodatkowe kryterium oprócz ceny można zastosować?
Witam, mam problem dotyczący kryteriów oceny ofert w postępowaniu na świadczenie usług prawnych. Tak jak wiadomo, nie można oceniać/punktować doświadczenia wykonawcy, ale czy następujące kryterium oceny ofert jest dopuszczalne? Kryterium oceny: Cena - 60%, Doświadczenie osoby wyznaczonej do realizacji zamówienia (koordynator lub członek zespołu) w reprezentacji przed WSA i NSA - 40%. A jako warunek udziału w postępowaniu to doświadczenie w ilości 2 wykonanych usług (umów) w okresie ostatnich 3 lat oraz dysponowanie odpowiednio wykwalifikowanych osób z doświadczeniem prawniczym min. 10 i 5 lat. Jeżeli coś jest nie tak, to czy możecie mi podpowiedzieć jakie dodatkowe kryterium oprócz ceny można zastosować?
0
2023-11-28 09:14 0

A.

Anna .....

37

Kryterium ok, można oceniać doświadczenie kluczowego personelu
Rozumiem że warunek opisałeś skrótowo, więc opiszesz jaki powinien być zakres tych 2 umowy (usługi), a jeśli chodzi o osoby to że trzema zdefiniować zakres "odpowiednich kwalifikacji" ale zastanawia mnie czy 10 lat doświadczenia to nie za dużo, mam wrażenie że może być to ograniczeniem konkurencji, ewentualnie zamiast lat doświadczenia to ilość przeprowadzonych spraw , reprezentacji przed sądem....
Kryterium ok, można oceniać doświadczenie kluczowego personelu Rozumiem że warunek opisałeś skrótowo, więc opiszesz jaki powinien być zakres tych 2 umowy (usługi), a jeśli chodzi o osoby to że trzema zdefiniować zakres "odpowiednich kwalifikacji" ale zastanawia mnie czy 10 lat doświadczenia to nie za dużo, mam wrażenie że może być to ograniczeniem konkurencji, ewentualnie zamiast lat doświadczenia to ilość przeprowadzonych spraw , reprezentacji przed sądem....
0
2023-11-28 09:32 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy