Forum

Powrót czy wzywać do złożenia podmiotowych środków dowodowych?

M.

Monika .....

4

Witam. Proszę o pomoc. Przetarg na kredyt. Wpłynęła 1 oferta , przewyższająca środki jakie chcieliśmy przeznaczyć (ale postanowiliśmy dołożyć). Wraz z ofertą Wykonawca przedłożył podmiotowe środki dowodowe. Czy w takim wypadku nie muszę już wzywać do uzupełnienia dokumentów i mogę ogłosić wynik postępowania?
Dodam że w jednym z punktów SWZ mam zapis: "Wykonawca nie jest zobowiązany do złożenia podmiotowych środków dowodowych, które zamawiający posiada jeżeli wykonawca wskaże te środki oraz potwierdzi ich prawidłowość i aktualność"
Witam. Proszę o pomoc. Przetarg na kredyt. Wpłynęła 1 oferta , przewyższająca środki jakie chcieliśmy przeznaczyć (ale postanowiliśmy dołożyć). Wraz z ofertą Wykonawca przedłożył podmiotowe środki dowodowe. Czy w takim wypadku nie muszę już wzywać do uzupełnienia dokumentów i mogę ogłosić wynik postępowania? Dodam że w jednym z punktów SWZ mam zapis: "Wykonawca nie jest zobowiązany do złożenia podmiotowych środków dowodowych, które zamawiający posiada jeżeli wykonawca wskaże te środki oraz potwierdzi ich prawidłowość i aktualność"
0
2023-11-28 14:45 0

K.

Katarzyna .....

Fachowiec 1842

Wezwac musisz, ale wykonawca w odpowiedzi może odpisac, ze złożył je juz z oferta, sa aktualne i prawidlowe.
Wezwac musisz, ale wykonawca w odpowiedzi może odpisac, ze złożył je juz z oferta, sa aktualne i prawidlowe.
0
2023-11-28 14:48 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy