Forum

Powrót Oświadczenie dot. kryterium

N.

Nina .....

26

postępowanie TP na wykonanie projektu budynku, Wymagałam od Wykonawców złożenia:
1. oświadczanie do kryterium w F.O tam zależał wpisać tylko liczbę wykonanych projektów przez projektanta
2. dodatkowo razem z oferta wymagałam zał. 1 A -tj. tabeli dot. doświadczenia projektanta (kryterium oceny), czy treść tej tabeli podlega wyjaśnieniom - wykonawca nie określi czy projekt polegał na budowie budynku czy na przebudowie?
A jeden z wykonawców w ogóle nie złożył tego załącznika 1A, oświadczył tylko w FO że projektant posiada doświadczenie w realizacji 6 projektów. Czy mogę go wezwać do złożenia brakującego zał. 1A.
postępowanie TP na wykonanie projektu budynku, Wymagałam od Wykonawców złożenia: 1. oświadczanie do kryterium w F.O tam zależał wpisać tylko liczbę wykonanych projektów przez projektanta 2. dodatkowo razem z oferta wymagałam zał. 1 A -tj. tabeli dot. doświadczenia projektanta (kryterium oceny), czy treść tej tabeli podlega wyjaśnieniom - wykonawca nie określi czy projekt polegał na budowie budynku czy na przebudowie? A jeden z wykonawców w ogóle nie złożył tego załącznika 1A, oświadczył tylko w FO że projektant posiada doświadczenie w realizacji 6 projektów. Czy mogę go wezwać do złożenia brakującego zał. 1A.
0
2023-12-05 10:19 0

A.

Alicja .....

Fachowiec 360

Jeżeli coś jest oceniane (kryterium oceny ofert) to nie można ani tego uzupełniać ani wyjaśniać. Ocenia się tylko to co złożył wykonawca. Jak wykonawca nie złożył załącznika to dostanie 0 pkt w tym kryterium. Jak wykonawca nie podał konkretnych informacji to tez nie bierze się pod uwagę danego zamówienia. Osobiście mam taką tabelkę dla projektanta od razu w formularzu ofertowym, przynajmniej nie ma problemu, że ktoś nie złoży takiej tabelki.
Jeżeli coś jest oceniane (kryterium oceny ofert) to nie można ani tego uzupełniać ani wyjaśniać. Ocenia się tylko to co złożył wykonawca. Jak wykonawca nie złożył załącznika to dostanie 0 pkt w tym kryterium. Jak wykonawca nie podał konkretnych informacji to tez nie bierze się pod uwagę danego zamówienia. Osobiście mam taką tabelkę dla projektanta od razu w formularzu ofertowym, przynajmniej nie ma problemu, że ktoś nie złoży takiej tabelki.
0
2023-12-05 10:26 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy