Pomóżcie, postępowanie tryb podstawowy z fakultatywnymi negocjacjami;
Formularz ofertowy zawierał kolumny:
1: m-ne wynagrodzenie netto
2: m-ne wynagrodzenie brutto
3: ilość miesięcy: 12 (to podałam ja)
4: cena brutto
Między kolumną 1 i 2 jest błąd w obliczeniu.
I teraz pytanie – jak należałoby do tego podejść..
Jaką wartość mam przyjąć jako główną i od której zacząć wyliczenia? Czy od kolumny 1, czy od kolumny 4?
W SWZ jest jedynie zapis, że cenę oferty należy podać brutto z uwzględnieniem podatku od towarów i usług (VAT).
Jeśli zacznę obliczenia od wartości ryczałtowego miesięcznego wynagrodzenia netto i zmienię wartość w kolumnie 2 i 4 – to wykonawca uplasuje się na pierwszym miejscu w rankingu.
Jeśli przyjmę, że prawidłowa jest wartość w kolumnie 4 i 2, i zgodnie z obliczeniami matematycznymi zmienię wartość w kolumnie 1 – wykonawca będzie na drugim miejscu…
dzięki za pomoc
Pomóżcie, postępowanie tryb podstawowy z fakultatywnymi negocjacjami;
Formularz ofertowy zawierał kolumny:
1: m-ne wynagrodzenie netto
2: m-ne wynagrodzenie brutto
3: ilość miesięcy: 12 (to podałam ja)
4: cena brutto
Między kolumną 1 i 2 jest błąd w obliczeniu.
I teraz pytanie – jak należałoby do tego podejść..
Jaką wartość mam przyjąć jako główną i od której zacząć wyliczenia? Czy od kolumny 1, czy od kolumny 4?
W SWZ jest jedynie zapis, że cenę oferty należy podać brutto z uwzględnieniem podatku od towarów i usług (VAT).
Jeśli zacznę obliczenia od wartości ryczałtowego miesięcznego wynagrodzenia netto i zmienię wartość w kolumnie 2 i 4 – to wykonawca uplasuje się na pierwszym miejscu w rankingu.
Jeśli przyjmę, że prawidłowa jest wartość w kolumnie 4 i 2, i zgodnie z obliczeniami matematycznymi zmienię wartość w kolumnie 1 – wykonawca będzie na drugim miejscu…
dzięki za pomoc
0
2023-12-05 13:03 0