Forum

Powrót jeden podpis elektroniczny na pełnomocnictwie konsorcjum w formie skanu dokumentu - dobrze czy źle?

P.

Piotr .....

45

W przetargu na świadczenie usług prawnych wpłynęła ofert złożona przez 2 kancelarie (2 radców prawnych) działające wspólnie jako konsorcjum. Do oferty dołączyli pełnomocnictwo w którym wyznaczyli jednego z nich do reprezentacji w postępowaniu. Pełnomocnictwo złożone zostało jako skan oryginału dokumentu który własnoręcznie podpisało oboje członków konsorcjum, natomiast podpisem elektronicznym zostało ono podpisane tylko przez jednego z nich który został wyznaczony do reprezentacji. Czy dobrze myślę, że powinienem wezwać ich do poprawienia z art. 128 ust. 1 bo oboje członków konsorcjum (2 kancelarie=2 radców prawnych) powinno złożyć podpisy elektroniczne?
W przetargu na świadczenie usług prawnych wpłynęła ofert złożona przez 2 kancelarie (2 radców prawnych) działające wspólnie jako konsorcjum. Do oferty dołączyli pełnomocnictwo w którym wyznaczyli jednego z nich do reprezentacji w postępowaniu. Pełnomocnictwo złożone zostało jako skan oryginału dokumentu który własnoręcznie podpisało oboje członków konsorcjum, natomiast podpisem elektronicznym zostało ono podpisane tylko przez jednego z nich który został wyznaczony do reprezentacji. Czy dobrze myślę, że powinienem wezwać ich do poprawienia z art. 128 ust. 1 bo oboje członków konsorcjum (2 kancelarie=2 radców prawnych) powinno złożyć podpisy elektroniczne?
0
2023-12-08 07:18 0

T.

Tomasz .....

Fachowiec 847

Ja bym ich wykluczył bez wzywania (w drodze wyjątku) bo to właśnie oni najlepiej powinni wiedzieć jak to to powinno się robić. I nie usprawiedliwia ich fakt, że na rozprawie moga sobie skutecznie potwierdzać za zgodność dokumenty jakie chcą - w tym chyba i pełnomocnictwa.
Żarty na bok:
wezwij do uzupełnienia pełnomocnictwa w prawidłowej formie.
Ja bym ich wykluczył bez wzywania (w drodze wyjątku) bo to właśnie oni najlepiej powinni wiedzieć jak to to powinno się robić. I nie usprawiedliwia ich fakt, że na rozprawie moga sobie skutecznie potwierdzać za zgodność dokumenty jakie chcą - w tym chyba i pełnomocnictwa. Żarty na bok: wezwij do uzupełnienia pełnomocnictwa w prawidłowej formie.
0
2023-12-08 08:36 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy