Forum

Powrót badanie ofert, wyjaśnienia

K.

Kinga .....

0

czy w drodze wyjaśnień mogę żądać od wykonawcy certyfikatu dla urządzenia jeżeli tego nie wymagałam z ofertą ani jako przedmiotowego środka dowodowego ? mam wątpliwości czy zaoferowany przedmiot zamówienia spełnia opisane wymagania i wytyczne ?
Nie wymagałam przedmiotowych środków dowodowych i teraz mam problem, który wyszedł w trakcie wyjaśnienia rażąco niskiej ceny
czy w drodze wyjaśnień mogę żądać od wykonawcy certyfikatu dla urządzenia jeżeli tego nie wymagałam z ofertą ani jako przedmiotowego środka dowodowego ? mam wątpliwości czy zaoferowany przedmiot zamówienia spełnia opisane wymagania i wytyczne ? Nie wymagałam przedmiotowych środków dowodowych i teraz mam problem, który wyszedł w trakcie wyjaśnienia rażąco niskiej ceny
0
2023-12-08 07:45 0

A.

Anna .....

31

nie możesz żądać dokumentów, których nie wymagałaś. Możesz w ramach badania rażąco niskiej ceny dopytywać o istotne elementy oferty czyli np tego urządzenia i ewentualnie jeżeli w wyjaśnieniach wykonawca przyzna wprost że wycenił niezgodnie z wymaganiami to wtedy wyciągać wnioski. Certyfikatu wprost nie zażądasz.
nie możesz żądać dokumentów, których nie wymagałaś. Możesz w ramach badania rażąco niskiej ceny dopytywać o istotne elementy oferty czyli np tego urządzenia i ewentualnie jeżeli w wyjaśnieniach wykonawca przyzna wprost że wycenił niezgodnie z wymaganiami to wtedy wyciągać wnioski. Certyfikatu wprost nie zażądasz.
0
2023-12-08 15:21 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy