Forum

Powrót ogłoszenie w TED, zamówienia powtarzające się

J.

Joanna .....

19

Robiąc ogłoszenie w TED muszę zaznaczyć czy zamówienie jest powtarzające się a mam wątpliwości.

Co roku robimy przetarg na usługę, która trwa rok. Zamówienie niewątpliwie się powtarza ale nie w ciągu roku rozliczeniowego tylko każdego roku. Szacowanie zatem za każdym razem jest na rok i opiera się na wydatkach z zeszłego roku plus ocenie wzrostu cen za pracę itp.
Zauważyłam, że dotąd zaznaczano, że zamówienie to nie jest powtarzające się. Wydaje mi się, że to błąd. Mam rację?

Czy zmiana w tym punkcie w stosunku do poprzednich lat jest problematyczna? Cokolwiek zmienia?
Robiąc ogłoszenie w TED muszę zaznaczyć czy zamówienie jest powtarzające się a mam wątpliwości. Co roku robimy przetarg na usługę, która trwa rok. Zamówienie niewątpliwie się powtarza ale nie w ciągu roku rozliczeniowego tylko każdego roku. Szacowanie zatem za każdym razem jest na rok i opiera się na wydatkach z zeszłego roku plus ocenie wzrostu cen za pracę itp. Zauważyłam, że dotąd zaznaczano, że zamówienie to nie jest powtarzające się. Wydaje mi się, że to błąd. Mam rację? Czy zmiana w tym punkcie w stosunku do poprzednich lat jest problematyczna? Cokolwiek zmienia?
0
2023-12-13 10:44 0

A.

Anna .....

Fachowiec 439

Jest to zamówienie powtarzające się. Zmiana ta nie powinna nieść za sobą żadnych konsekwencji, jak ktoś w trakcie kontroli wam zwróci na to uwagę, to powie się, że widocznie wcześniej ktoś popełnił błąd i powinno być tak jak jest teraz :D
Jest to zamówienie powtarzające się. Zmiana ta nie powinna nieść za sobą żadnych konsekwencji, jak ktoś w trakcie kontroli wam zwróci na to uwagę, to powie się, że widocznie wcześniej ktoś popełnił błąd i powinno być tak jak jest teraz :D
0
2023-12-13 11:31 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy