Forum

Powrót Szacowanie wartości zamowienia

M.

Marta .....

5

Zamawiający publiczny (społeczna inicjatywa mieszkaniowa) ma dokonać wyboru wykonawców najpierw na usługę zaprojektowania budynków mieszkalnych wielorodzinnych, a później na wybudowanie tychże budynków. Budynki mieszkalne będą w różnych gminach, gdyz to zalezy, które gminy sie dołączają do SIM. Moje pytania są następujące:
1. Czy szacując wartość zamowienia na usługę projektową (projekt budynków mieszkalnych wielorodzinnych) należy oszacować łącznie wartosc prac projektowych tych wszystkich budynków? Ma to znaczenie z tego punktu, że gdyby była to łączna wartość to wchodzimy w procedurę krajową.
2. W następnym kroku przy robotach budowlanych to należy oszacować znowu łącznie wartość tych wszystkich robót budowlanych czy oddzielnie dla każdego budynku ?
Z góry dziękuję za pomoc
Zamawiający publiczny (społeczna inicjatywa mieszkaniowa) ma dokonać wyboru wykonawców najpierw na usługę zaprojektowania budynków mieszkalnych wielorodzinnych, a później na wybudowanie tychże budynków. Budynki mieszkalne będą w różnych gminach, gdyz to zalezy, które gminy sie dołączają do SIM. Moje pytania są następujące: 1. Czy szacując wartość zamowienia na usługę projektową (projekt budynków mieszkalnych wielorodzinnych) należy oszacować łącznie wartosc prac projektowych tych wszystkich budynków? Ma to znaczenie z tego punktu, że gdyby była to łączna wartość to wchodzimy w procedurę krajową. 2. W następnym kroku przy robotach budowlanych to należy oszacować znowu łącznie wartość tych wszystkich robót budowlanych czy oddzielnie dla każdego budynku ? Z góry dziękuję za pomoc
0
2023-12-15 15:05 0

K.

Katarzyna .....

Fachowiec 1842

Ja bym szacowała oddzielnie

https://www.gov.pl/web/uzp/ustalanie-wartosci-zamowienia-na-roboty-budowlane-i-zwiazanych-z-nim-zamowien-na-uslugi-projektowania-oraz-nadzoru-inwestorskiego2
Ja bym szacowała oddzielnie https://www.gov.pl/web/uzp/ustalanie-wartosci-zamowienia-na-roboty-budowlane-i-zwiazanych-z-nim-zamowien-na-uslugi-projektowania-oraz-nadzoru-inwestorskiego2
0
2023-12-18 08:03 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy