Forum

Powrót czekać na zgody na przedłużenie TZO?

I.

Iwona .....

0

Witam,
przetarg krajowy... TZO do 10.01.
W związku z tym, że przedłużała się procedura tj. badanie ofert (RNC i inne wezwania do wyjaśnień) obawiałam się, że nie zdążę wybrać najkorzystniejszej oferty w TZO, dlatego wczoraj wysłałam wniosek do wykonawców o przedłużenie TZO o 30 dni. Termin na złożenie przez wykonawców oświadczeń dot. wyrażenia zgody na przedłużenie TZO upływa 10.01.2024.
Jednak w dniu dzisiejszym wszyscy wykonawcy odpowiedzieli na wezwania (dużo przed wyznaczonym czasem na odpowiedź), które są "do przyjęcia" przez Zamawiającego.
Co teraz w tej sytuacji? Czy mogę np. jutro dokonać wyboru najkorzystniejszej oferty? Czy teraz jednak muszę czekać na te oświadczenia o zgodzie na przedłużenie TZO?
Witam, przetarg krajowy... TZO do 10.01. W związku z tym, że przedłużała się procedura tj. badanie ofert (RNC i inne wezwania do wyjaśnień) obawiałam się, że nie zdążę wybrać najkorzystniejszej oferty w TZO, dlatego wczoraj wysłałam wniosek do wykonawców o przedłużenie TZO o 30 dni. Termin na złożenie przez wykonawców oświadczeń dot. wyrażenia zgody na przedłużenie TZO upływa 10.01.2024. Jednak w dniu dzisiejszym wszyscy wykonawcy odpowiedzieli na wezwania (dużo przed wyznaczonym czasem na odpowiedź), które są "do przyjęcia" przez Zamawiającego. Co teraz w tej sytuacji? Czy mogę np. jutro dokonać wyboru najkorzystniejszej oferty? Czy teraz jednak muszę czekać na te oświadczenia o zgodzie na przedłużenie TZO?
0
2024-01-03 12:13 0

K.

Katarzyna .....

Fachowiec 1842

jesli zlożone dokumenty sa ok, i mozna wybrac oferty to wybieraj :)
jesli zlożone dokumenty sa ok, i mozna wybrac oferty to wybieraj :)
0
2024-01-03 12:36 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy