Forum

Powrót Usługi fizjoterapeuty

M.

Marcjanna .....

3

Dzień dobry,
proszę o pomoc w temacie podmiotowych środków dowodowych w trybie podstawowym wariant 1

Wymagałam od Wykonawców uprawnień fizjoterapeuty oraz doświadczenia.
Wykonawca X wskazał w wykazie osób - osobę Y, która spełnia wymagania. W informacji o podstawie do dysponowania wskazał umowę cywilno - prawną.
Czy jest to poprawne? Czy nie powinien załączyć mi do oferty zobowiązania podmiotu udostępniającego zasoby i dopiero wtedy wskazać tę osobę w PŚD?

Ten temat jest dla mnie świeży i nie do końca go rozumiem...
Dzień dobry, proszę o pomoc w temacie podmiotowych środków dowodowych w trybie podstawowym wariant 1 Wymagałam od Wykonawców uprawnień fizjoterapeuty oraz doświadczenia. Wykonawca X wskazał w wykazie osób - osobę Y, która spełnia wymagania. W informacji o podstawie do dysponowania wskazał umowę cywilno - prawną. Czy jest to poprawne? Czy nie powinien załączyć mi do oferty zobowiązania podmiotu udostępniającego zasoby i dopiero wtedy wskazać tę osobę w PŚD? Ten temat jest dla mnie świeży i nie do końca go rozumiem...
0
2024-01-03 14:41 0

A.

Anna .....

31

osoba Y nie może sama siebie udostępnić jako podmiot trzeci. Jeżeli osoba Y pracuje dla firmy X i firma X ją oddelegowuje to jest to udostępnienie zasobu
(umowa łącząca wykonawce z firmą x). Jeżeli wykonawca ma umowę bezpośrednio z osobą Y to nie ma tu żadnego polegania na cudzych zasobach.
osoba Y nie może sama siebie udostępnić jako podmiot trzeci. Jeżeli osoba Y pracuje dla firmy X i firma X ją oddelegowuje to jest to udostępnienie zasobu (umowa łącząca wykonawce z firmą x). Jeżeli wykonawca ma umowę bezpośrednio z osobą Y to nie ma tu żadnego polegania na cudzych zasobach.
0
2024-01-03 14:52 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy