Forum

Powrót wyłączenie stosowania pzp

M.

Marta .....

5

Czołem!
Wyłączenia znam z ustawy, ale w obecnej firmie pracuję od niedawna i trafiłam na umowę pow. 130 tyś (prawie 400 tyś) dla nadzoru autorskiego nad oprogramowaniem działającym w firmie.
Pod co można to podpiąć, aby nie robić przetargu? A może poprzednik źle to zakwalifikował? Chociaż wiadomym jest fakt, że nikt inny tego nadzoru pełnić by nie mógł.
Co robicie w takich sytuacjach?
Czołem! Wyłączenia znam z ustawy, ale w obecnej firmie pracuję od niedawna i trafiłam na umowę pow. 130 tyś (prawie 400 tyś) dla nadzoru autorskiego nad oprogramowaniem działającym w firmie. Pod co można to podpiąć, aby nie robić przetargu? A może poprzednik źle to zakwalifikował? Chociaż wiadomym jest fakt, że nikt inny tego nadzoru pełnić by nie mógł. Co robicie w takich sytuacjach?
0
2024-01-04 10:42 0

A.

Anna .....

Fachowiec 439

można uzasadnić to tym, że zamawiający może udzielić zamówienia z wolnej ręki, jeżeli dostawy, usługi lub roboty budowlane mogą być świadczone tylko przez jednego wykonawcę z przyczyn technicznych o obiektywnym charakterze, jeżeli nie istnieje rozsądne rozwiązanie alternatywne lub rozwiązanie zastępcze, a brak konkurencji nie jest wynikiem celowego zawężenia parametrów zamówienia
można uzasadnić to tym, że zamawiający może udzielić zamówienia z wolnej ręki, jeżeli dostawy, usługi lub roboty budowlane mogą być świadczone tylko przez jednego wykonawcę z przyczyn technicznych o obiektywnym charakterze, jeżeli nie istnieje rozsądne rozwiązanie alternatywne lub rozwiązanie zastępcze, a brak konkurencji nie jest wynikiem celowego zawężenia parametrów zamówienia
0
2024-01-04 11:00 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy