Forum

Powrót czy mogę żądać

I.

Izabela .....

0

Dzień dobry, proszę o podpowiedź. Postępowanie krajowe. Wykonawca nie ustanawiał żadnych warunków i nie żądał żadnych dokumentów. Po otwarciu ofert jeden z wykonawców żąda by konkurencja przedstawiła certyfikaty, zaświadczenia, dane dotyczące modelu i producenta artykułów, które wg niego nie są zgodne z opz. Czy skoro nic nie żądaliśmy to teraz w ramach wyjaśnienia treści oferty mogę coś żądać, tak by czynić zadość żądaniom wykonawcy oraz wyjaśnić tę kwestię?
Dzień dobry, proszę o podpowiedź. Postępowanie krajowe. Wykonawca nie ustanawiał żadnych warunków i nie żądał żadnych dokumentów. Po otwarciu ofert jeden z wykonawców żąda by konkurencja przedstawiła certyfikaty, zaświadczenia, dane dotyczące modelu i producenta artykułów, które wg niego nie są zgodne z opz. Czy skoro nic nie żądaliśmy to teraz w ramach wyjaśnienia treści oferty mogę coś żądać, tak by czynić zadość żądaniom wykonawcy oraz wyjaśnić tę kwestię?
0
2024-01-11 14:25 0

K.

Katarzyna .....

Fachowiec 1842

po pierwsze czy wy macie jakies wątpliwości?? A po drugie nie mozecie żądac czegos czego nie wymagaliscie.

jesli macie jakies watpliwości to możecie wezwac jedynie do wyjasnień ale to wykonawca zdecyduje co w ramach tych wyjasnien ewentulanie złoży.
po pierwsze czy wy macie jakies wątpliwości?? A po drugie nie mozecie żądac czegos czego nie wymagaliscie. jesli macie jakies watpliwości to możecie wezwac jedynie do wyjasnień ale to wykonawca zdecyduje co w ramach tych wyjasnien ewentulanie złoży.
0
2024-01-11 14:38 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy