Forum

Powrót plan postępowań na 2024

A.

Anna .....

0

Witam. Mam dwa pytania. Nie mamy jeszcze sporządzonego planu postępowań na 2024 r. obecnie przygotowuję plan wszystkich zamówień, które poszczególne działy zgłosiły i na jego bazie będę przygotowywała plan postępowań. Moje pytania:
1. Jeżeli nie mamy jeszcze planu postępowań to co z zamówieniami jak mam je szacować. Działy merytoryczne już zgłosiły konieczność wszczęcia procedur np. najmem drukarek. Najem drukarek mam w przesłanych informacjach od dwóch działów. Tylko ten drugi dział planuje realizację zamówienia w połowie roku. I pytanie czy w sytuacji gdy nie mam jeszcze planu zamówień oraz planu postepowań muszę oszacować te zamówienia łącznie czy nie? Zamówienie może łącznie przekroczyć 130 tyś.
2. A moje drugie pytanie czy dostawę (zakup) komputerów wraz z urządzeniami peryferyjnymi (nie ma tu drukarek)i akcesoriami należy oszacować łącznie z najmem (dzierżawą) urządzeń wielofunkcyjnych, które we wkładach do planu zamówień działy określają, że chcą wynająć na okres 36 miesięcy?
Witam. Mam dwa pytania. Nie mamy jeszcze sporządzonego planu postępowań na 2024 r. obecnie przygotowuję plan wszystkich zamówień, które poszczególne działy zgłosiły i na jego bazie będę przygotowywała plan postępowań. Moje pytania: 1. Jeżeli nie mamy jeszcze planu postępowań to co z zamówieniami jak mam je szacować. Działy merytoryczne już zgłosiły konieczność wszczęcia procedur np. najmem drukarek. Najem drukarek mam w przesłanych informacjach od dwóch działów. Tylko ten drugi dział planuje realizację zamówienia w połowie roku. I pytanie czy w sytuacji gdy nie mam jeszcze planu zamówień oraz planu postepowań muszę oszacować te zamówienia łącznie czy nie? Zamówienie może łącznie przekroczyć 130 tyś. 2. A moje drugie pytanie czy dostawę (zakup) komputerów wraz z urządzeniami peryferyjnymi (nie ma tu drukarek)i akcesoriami należy oszacować łącznie z najmem (dzierżawą) urządzeń wielofunkcyjnych, które we wkładach do planu zamówień działy określają, że chcą wynająć na okres 36 miesięcy?
0
2024-01-12 07:53 0

A.

Anna .....

Fachowiec 439

dostawę= zakup komputerów a dzierżawę drukarek szacujemy oddzielnie
dostawę= zakup komputerów a dzierżawę drukarek szacujemy oddzielnie
0
2024-01-12 08:11 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy