Forum

Powrót Poprawiony FO

J.

Justyna .....

Fachowiec 472

Wezwałam Wykonawcę do wyjaśnień dotyczacych złożonego zobowiązania podmiotu udostepniającego zasobu i oferty - z zobowiązania wynikało m.in., że wykona on 100% zamówienia dodatkowo w FO wykonawca zaznaczył, że wykona zamówienie bez udziału podwykonawców. W odpowiedzi dostałam zobowiązanie - poprawiono inne błędy, ale pozostawiono pełny zakres - 100% dla podwykonawcy. Wykonawca załączył też POPRAWIONY formularz ofertowy (oczywiście nie wymagałam tego) - wpisał tego wykonawcę z zobowiązania jako podwykonawcę i dopisał, ze wykona on 50 % zamówienia, bez konkretów, dodatkowo zmienił w innym punkcie FO osobę upoważnioną do kontaktów (w piśmie przewodnim napisał, że poprzednią zwolnił dyscyplinarnie z uwagi na błędy popełnione przy sporządzaniu oferty dla nas...). W rezultacie mam nowy formularz ofertowy, który dalej jest niespójny z zobowiązaniem...
Dodatkowo prosiłam na podstawie art. 128.1 o uzupełnienie złożonego JEDZA tego podmiotu (nie zaznaczył czy spełnia kryteria kwalifikacji) - nic nie dostałam.
Prosiłam tez o uzupełnienie JEDZA wykonawcy - też nie wskazał , czy spełnia kryteria - teraz uzupełnił, ale dalej zadeklarował, że "nie zamierza zlecić osobom trzecim podwykonawstwa".
Nic mi sie tu nie zgada. Co z tym zrobić? Mogę już nie drążyć i odrzucić na podstawie art. 226.1.2. c) ??
Wezwałam Wykonawcę do wyjaśnień dotyczacych złożonego zobowiązania podmiotu udostepniającego zasobu i oferty - z zobowiązania wynikało m.in., że wykona on 100% zamówienia dodatkowo w FO wykonawca zaznaczył, że wykona zamówienie bez udziału podwykonawców. W odpowiedzi dostałam zobowiązanie - poprawiono inne błędy, ale pozostawiono pełny zakres - 100% dla podwykonawcy. Wykonawca załączył też POPRAWIONY formularz ofertowy (oczywiście nie wymagałam tego) - wpisał tego wykonawcę z zobowiązania jako podwykonawcę i dopisał, ze wykona on 50 % zamówienia, bez konkretów, dodatkowo zmienił w innym punkcie FO osobę upoważnioną do kontaktów (w piśmie przewodnim napisał, że poprzednią zwolnił dyscyplinarnie z uwagi na błędy popełnione przy sporządzaniu oferty dla nas...). W rezultacie mam nowy formularz ofertowy, który dalej jest niespójny z zobowiązaniem... Dodatkowo prosiłam na podstawie art. 128.1 o uzupełnienie złożonego JEDZA tego podmiotu (nie zaznaczył czy spełnia kryteria kwalifikacji) - nic nie dostałam. Prosiłam tez o uzupełnienie JEDZA wykonawcy - też nie wskazał , czy spełnia kryteria - teraz uzupełnił, ale dalej zadeklarował, że "nie zamierza zlecić osobom trzecim podwykonawstwa". Nic mi sie tu nie zgada. Co z tym zrobić? Mogę już nie drążyć i odrzucić na podstawie art. 226.1.2. c) ??
0
2024-01-15 10:42 0

M.

Małgorzata .....

99

Według mnie oferta jest do odrzucenia, gdyż po pierwsze niedopuszczalne jest 100 % podwykonawstwo, a po drugie - jaki nowy FO? - zmiana treści oferty.
Według mnie oferta jest do odrzucenia, gdyż po pierwsze niedopuszczalne jest 100 % podwykonawstwo, a po drugie - jaki nowy FO? - zmiana treści oferty.
0
2024-01-15 10:52 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy