Forum

Powrót Aneks do umowy na usługi społeczne z uwagi na wzrost wynagrodzenia - kwestie formalne

J.

Joanna .....

58

Muszę sporządzić Aneks do umowy na usługi społeczne zawartej do września 2024 r. z uwagi na wzrost wynagrodzenia.
Oczywiście przewidziałam zmianę umowy dopuszczoną zapisem art. 455 ust. 1 - 4 i określoną u mnie jako możliwość zmiany postanowień umowy w przypadku wzrostu wysokości minimalnego wynagrodzenia za pracę albo wysokości minimalnej stawki godzinowej.
1) Czy sporządzając taki zapis (a raczej dwa, bo w jednym aneksie chcę zawrzeć zmianę kwot od 1 stycznia i jednocześnie zmianę kwot, które będą obowiązywały od 1 lipca) powinnam przywołać dotychczasowe brzmienie zmienianego paragrafu i jego nowe brzmienie?
2) To umowa na usługę społeczną o wartości nieprzekraczającej 750 000 euro na podstawie art. 359 pkt 2) w związku z art. 275 pkt 1) czyli realizowaną w tp i u mnie wartą ponad 2 miliony. Pierwsza zmiana zwiększy umowę o 11,95% od kwoty bazowej, druga dołoży kolejne 1,1%. Który art. ustawy powinnam przywołać? Czy muszę taką zmianę publikować w BZP, a jeśli tak, to czy robić jako zmianę na kwotę zsumowaną, czy rozbijać? ... Zakręcone to wszystko, ale mam nadzieję, że ktoś mi podpowie... Będę niezmiernie wdzięczna za pomoc.
Muszę sporządzić Aneks do umowy na usługi społeczne zawartej do września 2024 r. z uwagi na wzrost wynagrodzenia. Oczywiście przewidziałam zmianę umowy dopuszczoną zapisem art. 455 ust. 1 - 4 i określoną u mnie jako możliwość zmiany postanowień umowy w przypadku wzrostu wysokości minimalnego wynagrodzenia za pracę albo wysokości minimalnej stawki godzinowej. 1) Czy sporządzając taki zapis (a raczej dwa, bo w jednym aneksie chcę zawrzeć zmianę kwot od 1 stycznia i jednocześnie zmianę kwot, które będą obowiązywały od 1 lipca) powinnam przywołać dotychczasowe brzmienie zmienianego paragrafu i jego nowe brzmienie? 2) To umowa na usługę społeczną o wartości nieprzekraczającej 750 000 euro na podstawie art. 359 pkt 2) w związku z art. 275 pkt 1) czyli realizowaną w tp i u mnie wartą ponad 2 miliony. Pierwsza zmiana zwiększy umowę o 11,95% od kwoty bazowej, druga dołoży kolejne 1,1%. Który art. ustawy powinnam przywołać? Czy muszę taką zmianę publikować w BZP, a jeśli tak, to czy robić jako zmianę na kwotę zsumowaną, czy rozbijać? ... Zakręcone to wszystko, ale mam nadzieję, że ktoś mi podpowie... Będę niezmiernie wdzięczna za pomoc.
0
2024-01-17 12:07 0

A.

Anna .....

Fachowiec 439

1) wystarczy że napiszesz paragraf .... ust.... otrzymuje nowe brzmienie: ....
1) wystarczy że napiszesz paragraf .... ust.... otrzymuje nowe brzmienie: ....
0
2024-01-17 12:53 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy