Forum

Powrót Jak zbadać RNC w przypadku ofert dodatkowych tryb 275 pkt 2

M.

Magdalena .....

64

W przetargu wpłynęło 7 ofert. W pierwszym badaniu 1 oferta odpadła z powodu RNC. 2 oferty dopiero odrzucę bo Wykonawcy nie przedłużyli TZO. Dziś otworzyłam oferty dodatkowe i zgłupiałam. Które oferty powinnam wliczyć do średniej żeby sprawdzić czy te nowe oferty nie maja RNC?
Art. 224 ust. 2 pkt 1 mówi, że wszystkie poza odrzuconymi z art. 226 ust. 1 pkt 1 i 10 (nie odrzucałam na tej podstawie). Czy dobrze rozumiem, że wliczam wszystkie nawet te odrzucone? A co z tym, że Wykonawca a i b zlożyli i pierwotne i dodatkowe oferty - w tym wypadku biorę ich jakby podwójnie?
W przetargu wpłynęło 7 ofert. W pierwszym badaniu 1 oferta odpadła z powodu RNC. 2 oferty dopiero odrzucę bo Wykonawcy nie przedłużyli TZO. Dziś otworzyłam oferty dodatkowe i zgłupiałam. Które oferty powinnam wliczyć do średniej żeby sprawdzić czy te nowe oferty nie maja RNC? Art. 224 ust. 2 pkt 1 mówi, że wszystkie poza odrzuconymi z art. 226 ust. 1 pkt 1 i 10 (nie odrzucałam na tej podstawie). Czy dobrze rozumiem, że wliczam wszystkie nawet te odrzucone? A co z tym, że Wykonawca a i b zlożyli i pierwotne i dodatkowe oferty - w tym wypadku biorę ich jakby podwójnie?
0
2024-01-24 11:01 0

T.

Tomasz .....

61

Cena ofertowa oferty dodatkowej zastępuje cenę ofertową z oferty podstawowej. Jeżeli wykonawca złożył ofertę dodatkową, to bierzesz cenę z tej oferty. Jeśli nie - to cenę z oferty podstawowej.
Jeśli nie nastąpiło formalne odrzucenie ofert za brak przedłużenia TZO (dyskutowaliśmy o tym w innym wątku) - to także należy te oferty uwzględnić w wyliczeniu średniej.
Cena ofertowa oferty dodatkowej zastępuje cenę ofertową z oferty podstawowej. Jeżeli wykonawca złożył ofertę dodatkową, to bierzesz cenę z tej oferty. Jeśli nie - to cenę z oferty podstawowej. Jeśli nie nastąpiło formalne odrzucenie ofert za brak przedłużenia TZO (dyskutowaliśmy o tym w innym wątku) - to także należy te oferty uwzględnić w wyliczeniu średniej.
0
2024-01-24 11:54 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy