Forum

Powrót zapisy w SWZ

A.

Anna .....

32

Witam,

Postępowanie na budowę budynku (Zamawiający Uczelnia Wyższa).
W warunku udziału wymagamy minimum jednej rb budowlanej polegającej na budowie budynku użyteczności publicznej o wartości min. ........................... zł.

Moje watpliwości:
Czy można użyć zapisu użyteczności publicznej?
Czy mogę żądać wykazania się min. jedną rb badając doświadczenie Wykonawcy, czy powinnam żądać dwóch rb ?

Będę wdzięczna za podpowiedzi.
Witam, Postępowanie na budowę budynku (Zamawiający Uczelnia Wyższa). W warunku udziału wymagamy minimum jednej rb budowlanej polegającej na budowie budynku użyteczności publicznej o wartości min. ........................... zł. Moje watpliwości: Czy można użyć zapisu użyteczności publicznej? Czy mogę żądać wykazania się min. jedną rb badając doświadczenie Wykonawcy, czy powinnam żądać dwóch rb ? Będę wdzięczna za podpowiedzi.
0
2024-01-24 14:12 0

T.

Tomasz .....

Fachowiec 847

Jeżeli podajesz definicję, podaj gdzie ją można znaleźć (w Rozporządzeniu Ministra Infrastruktury w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie (Dz.U. z 2022 r. poz. 1225 z późn. zm.)
Ja stosuję taki zapis EDIT: ale w usługach. Budowa to chyba coś innego.
Ponoć wykonanie 1 szt to może być przypadek. Doświadczenie to min. 2
Jeżeli podajesz definicję, podaj gdzie ją można znaleźć (w Rozporządzeniu Ministra Infrastruktury w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie (Dz.U. z 2022 r. poz. 1225 z późn. zm.) Ja stosuję taki zapis EDIT: ale w usługach. Budowa to chyba coś innego. Ponoć wykonanie 1 szt to może być przypadek. Doświadczenie to min. 2
0
2024-01-24 14:23 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy