Forum

Powrót Wniosek wykonawcy

M.

Małgorzata .....

2

Wykonawca wysłał wniosek ...W związku z ogłoszonym postępowaniem oraz możliwością zaoferowania produktów równoważnych, innych niż Zamawiający wymaga wnoszę, aby Zamawiający wymagał, zgodnie z art. 106 ustawy PZP, przedmiotowych środków dowodowych (opisanych poniżej), składanych wraz z ofertą /art. 107 ust. 1/, aby na etapie badania oferty była możliwość weryfikacji pod względem zgodności z SWZ, w celu zapewnienia uczciwej konkurencji i równego traktowania wykonawców ..."
Oczywiście odpowiem na ten wniosek ale czy uważacie że wykonawca nie może mi wskazywać jakie przedmiotowe warunki dowodowe mam wymagac i czy w ogóle muszę wymagać
Wykonawca wysłał wniosek ...W związku z ogłoszonym postępowaniem oraz możliwością zaoferowania produktów równoważnych, innych niż Zamawiający wymaga wnoszę, aby Zamawiający wymagał, zgodnie z art. 106 ustawy PZP, przedmiotowych środków dowodowych (opisanych poniżej), składanych wraz z ofertą /art. 107 ust. 1/, aby na etapie badania oferty była możliwość weryfikacji pod względem zgodności z SWZ, w celu zapewnienia uczciwej konkurencji i równego traktowania wykonawców ..." Oczywiście odpowiem na ten wniosek ale czy uważacie że wykonawca nie może mi wskazywać jakie przedmiotowe warunki dowodowe mam wymagac i czy w ogóle muszę wymagać
0
2024-01-30 11:27 0

A.

Anna .....

Fachowiec 439

oczywiście, że wykonawca nie może narzucać Tobie jakie masz stawiać warunki wykonawcom, czego wymagać itd. Wykonawcy mogą pewne rzeczy zasugerować przy okazji pytań do SWZ itd, ale na tego typu wnioski to nawet nie trzeba odpowiadać, bo ani to wyjaśnienie SWZ ani wniosek o dostęp do inf. publicznej
oczywiście, że wykonawca nie może narzucać Tobie jakie masz stawiać warunki wykonawcom, czego wymagać itd. Wykonawcy mogą pewne rzeczy zasugerować przy okazji pytań do SWZ itd, ale na tego typu wnioski to nawet nie trzeba odpowiadać, bo ani to wyjaśnienie SWZ ani wniosek o dostęp do inf. publicznej
0
2024-01-30 12:11 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy