Forum

Powrót Podpis AUTENTI

M.

Monika .....

28

Witam

Postępowanie w trybie podstawowym. Jeden z wykonawców złożył ofertę podpisaną za pomocą AUTENTI. Weryfikując podpis programem WebNotarius pokazuje mi że są 2 podpisy jeden Pan X pozytywnie zweryfikowany (podpis kwalifikowany) oraz AUTENTI (pieczęć zaawansowana oparta na kwalifikowanym certyfikacie dla pieczęci ) wynik nieokreślony tj. Certyfikat jest kwalifikowany, jednak sposób przetrzymywania klucza prywatnego nie został określony jako bezpieczny. Weryfikując na stronie weryfikacja podpisu pl są pozytywnie zweryfikowane podpisy.

Wiem, ze nie zawsze podpis AUTENTI jest akceptowany (w większości jest on niezgodny z PZP zależy jak został on użyty przez wykonawcę). Pytanie brzmi czy należy uznać taki podpis? tj.
w wyniku weryfikacji podpisu wskazuje że jest Pan X, podpis kwalifikowany,
Witam Postępowanie w trybie podstawowym. Jeden z wykonawców złożył ofertę podpisaną za pomocą AUTENTI. Weryfikując podpis programem WebNotarius pokazuje mi że są 2 podpisy jeden Pan X pozytywnie zweryfikowany (podpis kwalifikowany) oraz AUTENTI (pieczęć zaawansowana oparta na kwalifikowanym certyfikacie dla pieczęci ) wynik nieokreślony tj. Certyfikat jest kwalifikowany, jednak sposób przetrzymywania klucza prywatnego nie został określony jako bezpieczny. Weryfikując na stronie weryfikacja podpisu pl są pozytywnie zweryfikowane podpisy. Wiem, ze nie zawsze podpis AUTENTI jest akceptowany (w większości jest on niezgodny z PZP zależy jak został on użyty przez wykonawcę). Pytanie brzmi czy należy uznać taki podpis? tj. w wyniku weryfikacji podpisu wskazuje że jest Pan X, podpis kwalifikowany,
0
2024-02-08 11:17 0

A.

Anna .....

Fachowiec 439

uznałabym
uznałabym
0
2024-02-08 11:20 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy