Forum

Powrót Ważność pełnomocnictwa

A.

Aleksandra .....

9

Dzień dobry, w postępowaniu otrzymałam ofertę podpisaną przez pełnomocnika – Pana XX
Pełnomocnictwo zostało podpisane przez jednego Członka Zarządu, który również działał na podstawie pełnomocnictwa – z terminem obowiązywania do dnia 29.01.2024 r. Pełnomocnictwo Pana XX zostało podpisane w terminie obowiązywania pełnomocnictwa Członka Zarządu i jest ono ważne do odwołania.
Na obecnym etapie postępowania Wykonawca przedłożył dokumenty, które ponownie zostały podpisane przez pełnomocnika - Pana XX. Podpis został złożony po 29.01.2024 r.
Czy możemy uznać, że ten pełnomocnik jest wciąż umocowany do reprezentowania spółki?
Czy na podstawie pełnomocnictwa, które zostało określone datą można udzielać dalszych pełnomocnictw, które obowiązuje bezterminowo (do odwołania)?
Czy powinnam wezwać Wykonawcę do złożenia pełnomocnictwa?
Dzień dobry, w postępowaniu otrzymałam ofertę podpisaną przez pełnomocnika – Pana XX Pełnomocnictwo zostało podpisane przez jednego Członka Zarządu, który również działał na podstawie pełnomocnictwa – z terminem obowiązywania do dnia 29.01.2024 r. Pełnomocnictwo Pana XX zostało podpisane w terminie obowiązywania pełnomocnictwa Członka Zarządu i jest ono ważne do odwołania. Na obecnym etapie postępowania Wykonawca przedłożył dokumenty, które ponownie zostały podpisane przez pełnomocnika - Pana XX. Podpis został złożony po 29.01.2024 r. Czy możemy uznać, że ten pełnomocnik jest wciąż umocowany do reprezentowania spółki? Czy na podstawie pełnomocnictwa, które zostało określone datą można udzielać dalszych pełnomocnictw, które obowiązuje bezterminowo (do odwołania)? Czy powinnam wezwać Wykonawcę do złożenia pełnomocnictwa?
0
2024-02-09 14:12 1

K.

Katarzyna .....

Fachowiec 1842

nie wiem czy dobrze rozumie, ale czy chodzi o to że wygaslo pelnomocictwo dla osoby,. ktora dała pelnomocnictwo Panu XX?? Jesli dobrze rozumie, to jest ok. Pełnomocnictwo dla Pana XX zostało wystawione w chili gdy to pierwsze pełnomocnictwo było wazne i nie ma znaczenia dla jego wazności, że to pierwsze wygasło. Wazne, że dniu wystawiania pełnomocnictwa dla Pana XX, ta usoba była do udzielenia tego pelnomocnictwa umocowana.

Maslo maslane mi troche wyszlo, ale mam nadzieje że rozumiesz :)
nie wiem czy dobrze rozumie, ale czy chodzi o to że wygaslo pelnomocictwo dla osoby,. ktora dała pelnomocnictwo Panu XX?? Jesli dobrze rozumie, to jest ok. Pełnomocnictwo dla Pana XX zostało wystawione w chili gdy to pierwsze pełnomocnictwo było wazne i nie ma znaczenia dla jego wazności, że to pierwsze wygasło. Wazne, że dniu wystawiania pełnomocnictwa dla Pana XX, ta usoba była do udzielenia tego pelnomocnictwa umocowana. Maslo maslane mi troche wyszlo, ale mam nadzieje że rozumiesz :)
0
2024-02-09 14:39 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy