Forum

Powrót wykonanie dokumentacji projektowej / kryteria oceny ofert

M.

Marcela .....

1

Proszę o informację czy ktoś prowadził postępowanie na wykonanie dokumentacji projektowej dotyczącej remontu budynku (dot. dobudowy przewodu wentylacyjnego) i jakie zostały zastosowane kryteria oceny ofert.
"Zgodnie z postanowieniami art. 246 ustawy Prawo zamówień publicznych zamawiający publiczni, o których mowa w art. 4 pkt 1 i 2, oraz ich związki nie stosują kryterium ceny jako jedynego kryterium oceny ofert albo jako kryterium o wadze przekraczającej 60%.
Zamawiający publiczni, o których mowa w art. 4 pkt 1 i 2, oraz ich związki mogą zastosować kryterium ceny jako jedyne kryterium oceny ofert albo jako kryterium o wadze przekraczającej 60%, jeżeli określą w opisie przedmiotu zamówienia wymagania jakościowe odnoszące się do co najmniej głównych elementów składających się na przedmiot zamówienia."

Pytanie czy przy usłudze wykonania dokumentacji projektowej można zastosować kryterium oceny ofert : cena 100 % i wskazać wymagania jakościowe w opisie przedmiotu zamówienia, które będą dotyczyć głównych elementów składających się na przedmiot zamówienia.

Nie jestem przekonana czy w tym przypadku można zastosować jedno kryterium oceny ofert. Myślałam również o kryterium pierwszym cena 60% i drugie kryterium termin wykonania inwentaryzacji 40%.
Proszę o informację czy ktoś prowadził postępowanie na wykonanie dokumentacji projektowej dotyczącej remontu budynku (dot. dobudowy przewodu wentylacyjnego) i jakie zostały zastosowane kryteria oceny ofert. "Zgodnie z postanowieniami art. 246 ustawy Prawo zamówień publicznych zamawiający publiczni, o których mowa w art. 4 pkt 1 i 2, oraz ich związki nie stosują kryterium ceny jako jedynego kryterium oceny ofert albo jako kryterium o wadze przekraczającej 60%. Zamawiający publiczni, o których mowa w art. 4 pkt 1 i 2, oraz ich związki mogą zastosować kryterium ceny jako jedyne kryterium oceny ofert albo jako kryterium o wadze przekraczającej 60%, jeżeli określą w opisie przedmiotu zamówienia wymagania jakościowe odnoszące się do co najmniej głównych elementów składających się na przedmiot zamówienia." Pytanie czy przy usłudze wykonania dokumentacji projektowej można zastosować kryterium oceny ofert : cena 100 % i wskazać wymagania jakościowe w opisie przedmiotu zamówienia, które będą dotyczyć głównych elementów składających się na przedmiot zamówienia. Nie jestem przekonana czy w tym przypadku można zastosować jedno kryterium oceny ofert. Myślałam również o kryterium pierwszym cena 60% i drugie kryterium termin wykonania inwentaryzacji 40%.
0
2024-02-13 12:24 0

A.

Anna .....

Fachowiec 439

można dać jako drugie kryterium doświadczenie projektanta
można dać jako drugie kryterium doświadczenie projektanta
0
2024-02-13 12:57 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy