Forum

Powrót szacowanie

J.

Joanna .....

19

Witam,
mamy wątpliwości dotyczące zakupu sprzętu komputerowego.
Sprzęt w naszej firmie kupowany jest awaryjnie, czyli jak komuś się zepsuje komputer, myszka, ktoś potrzebuje drukarki... Ogólnie nie ma raczej ryzyka osiągnięcia progu ustawowego rocznie w jednej kategorii i co najważniejsze nie ma tożsamości czasowej bo kupują tylko jak muszą a tego przewidzieć się nie da.
Jednak i tak nie wiem jak traktować te wszystkie produkty. Czy komputer, drukarka i telefon można wrzucić do jednego worka? Czy można to szacować oddzielnie? Są sklepy które sprzedają to wszystko ale jednak te sprzęty są różne.
Czy ktoś mógłby mi podrzucić link z jakimś dobrym opracowaniem tego tematu?
Jak to robicie u siebie?
Witam, mamy wątpliwości dotyczące zakupu sprzętu komputerowego. Sprzęt w naszej firmie kupowany jest awaryjnie, czyli jak komuś się zepsuje komputer, myszka, ktoś potrzebuje drukarki... Ogólnie nie ma raczej ryzyka osiągnięcia progu ustawowego rocznie w jednej kategorii i co najważniejsze nie ma tożsamości czasowej bo kupują tylko jak muszą a tego przewidzieć się nie da. Jednak i tak nie wiem jak traktować te wszystkie produkty. Czy komputer, drukarka i telefon można wrzucić do jednego worka? Czy można to szacować oddzielnie? Są sklepy które sprzedają to wszystko ale jednak te sprzęty są różne. Czy ktoś mógłby mi podrzucić link z jakimś dobrym opracowaniem tego tematu? Jak to robicie u siebie?
0
2024-02-14 10:31 0

W.

Wojciech .....

7

Różne opinie słyszałem na szkoleniach i podyplomówce. Raz mówią, że komputer i drukarka oddzielnie, raz łącznie.
Ja bym dla świętego spokoju łączył komputery z drukarkami, ale telefony na 100% osobno.
Różne opinie słyszałem na szkoleniach i podyplomówce. Raz mówią, że komputer i drukarka oddzielnie, raz łącznie. Ja bym dla świętego spokoju łączył komputery z drukarkami, ale telefony na 100% osobno.
0
2024-02-14 10:37 2
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy