Forum

Powrót zmiana ogłoszenia - krajowe

M.

Marta .....

5

Witam. Ogłosiłam postępowanie na dokumentację projektową w czwartek (postępowanie składa się z dwóch części). Dziś kierownik mnie informuje, że trzeba zrobić dokumentację projektową na kolejną drogę (kolejna część). Co w takim przypadku zrobić ?
1. Pierwsza część obejmuje dokumentacje na dwie drogi, druga część dokumentacje na cztery drogi. Ewentualnie mogłabym dodać do pierwszej albo drugiej części zamówienia tą jedną z dróg (dodanie jako odrębnej trzeciej części do postępowania jest niemozliwe na ezamowieniach).
2. Unieważnienie tego postępowania i ogłoszenie nowego z tą dodatkową częścią ? na podstawie art. 256 ustawy (zamawiający może unieważnić postępowanie o udzielenie zamówienia odpowiednio przed upływem terminu do składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu albo przed upływem terminu składania ofert, jeżeli wystąpiły okoliczności powodujące, że dalsze prowadzenie postępowania jest nieuzasadnione).
3. Ogłoszenie nowego postępowania tylko z tą częścią (która szacunkowo wynosi ok 50 tys zł) Raczej nie wchodzi w grę art. 30 ust. 4, gdyż przekracza nam ta cześć 20 % wartości zamówienia.
Witam. Ogłosiłam postępowanie na dokumentację projektową w czwartek (postępowanie składa się z dwóch części). Dziś kierownik mnie informuje, że trzeba zrobić dokumentację projektową na kolejną drogę (kolejna część). Co w takim przypadku zrobić ? 1. Pierwsza część obejmuje dokumentacje na dwie drogi, druga część dokumentacje na cztery drogi. Ewentualnie mogłabym dodać do pierwszej albo drugiej części zamówienia tą jedną z dróg (dodanie jako odrębnej trzeciej części do postępowania jest niemozliwe na ezamowieniach). 2. Unieważnienie tego postępowania i ogłoszenie nowego z tą dodatkową częścią ? na podstawie art. 256 ustawy (zamawiający może unieważnić postępowanie o udzielenie zamówienia odpowiednio przed upływem terminu do składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu albo przed upływem terminu składania ofert, jeżeli wystąpiły okoliczności powodujące, że dalsze prowadzenie postępowania jest nieuzasadnione). 3. Ogłoszenie nowego postępowania tylko z tą częścią (która szacunkowo wynosi ok 50 tys zł) Raczej nie wchodzi w grę art. 30 ust. 4, gdyż przekracza nam ta cześć 20 % wartości zamówienia.
0
2024-02-19 10:48 0

P.

Paweł .....

Fachowiec 1768

no skoro nikt nic to ja może przed urlopikiem rzuce taką propozycje:
ad. 1 mozna ale to wymaga zmiany terminów a poza tym to dosyć spora zmiana bo ok 30% - nie rekomenduję
ad.2 nie widze sensu najmniejszego w takim działaniu
Ad. 3 mozna i to wydaje się najlepsze - przy założeniu że to sumujecie aczkolwiek dokumentacje tego nie wymagają bo dotyczą poszczególnych inwestycji (patrz opinia uzp)
Może starczy. :) pora łapnąc te kilka dni wolnego . Owocnego pisania życzę :)
no skoro nikt nic to ja może przed urlopikiem rzuce taką propozycje: ad. 1 mozna ale to wymaga zmiany terminów a poza tym to dosyć spora zmiana bo ok 30% - nie rekomenduję ad.2 nie widze sensu najmniejszego w takim działaniu Ad. 3 mozna i to wydaje się najlepsze - przy założeniu że to sumujecie aczkolwiek dokumentacje tego nie wymagają bo dotyczą poszczególnych inwestycji (patrz opinia uzp) Może starczy. :) pora łapnąc te kilka dni wolnego . Owocnego pisania życzę :)
0
2024-02-19 14:31 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy