Forum

Powrót wykonawca nie złożył podmiotowych środków dowodowych

I.

Iwona .....

0

Witam,
chciałam się upewnić czy dobrze rozumiem....

Wykonawca na wezwanie z art. 274 ust. 1 nie złożył w przewidzianym terminie podmiotowych środków dowodowych, to wzywam tego wykonawcę z art. 128 ust. 1 do złożenia tych PŚD. Jeżeli w wyznaczonym terminie wykonawca znowu nie złoży PŚD to odrzucam ofertę na podstawie art. 226 ust. 1 pkt 2 lit. c. Mogę wtedy też zatrzymać wadium na podstawie art. 98 ust. 6 pkt 1.
Witam, chciałam się upewnić czy dobrze rozumiem.... Wykonawca na wezwanie z art. 274 ust. 1 nie złożył w przewidzianym terminie podmiotowych środków dowodowych, to wzywam tego wykonawcę z art. 128 ust. 1 do złożenia tych PŚD. Jeżeli w wyznaczonym terminie wykonawca znowu nie złoży PŚD to odrzucam ofertę na podstawie art. 226 ust. 1 pkt 2 lit. c. Mogę wtedy też zatrzymać wadium na podstawie art. 98 ust. 6 pkt 1.
0
2024-02-20 08:03 0

J.

Jacek .....

Fachowiec 1578

Tak, jeśli wszystkie przesłanki zostały spełnione to wtedy można zatrzymać wadium.
Tak, jeśli wszystkie przesłanki zostały spełnione to wtedy można zatrzymać wadium.
0
2024-02-20 08:08 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy