Forum

Powrót Unieważnienie postepowania

M.

Małgorzata .....

2

Dzień dobry. Mam duży problem. Do 20.02.2024 r. miałam termin związania ofertą(postępowanie krajowe). 19. 02.2024 było podpisanie umowy. Jeden z wykonawców nie pojawił się mimo tego że wysłałam na mejla (co było dozwoloną komunikacją) 3 krotnie przypomnienie i prośbę o uzupełnienie danych. 20. 02 podałam informacje o unieważnieniu postępowania w zakresie tego zadania. Wykonawca dzisiaj napisał że się z tym nie zgadza. Wolałabym mieć podpisaną umowę ale uważam że zrobiłam wszystko aby ten wykonawca pojawił sie na podpisaniu umowy jednak tego nie uczynił. Czy moge to wszystko odwrócić jeśli jednak on chce wykonać to zadanie.
Dzień dobry. Mam duży problem. Do 20.02.2024 r. miałam termin związania ofertą(postępowanie krajowe). 19. 02.2024 było podpisanie umowy. Jeden z wykonawców nie pojawił się mimo tego że wysłałam na mejla (co było dozwoloną komunikacją) 3 krotnie przypomnienie i prośbę o uzupełnienie danych. 20. 02 podałam informacje o unieważnieniu postępowania w zakresie tego zadania. Wykonawca dzisiaj napisał że się z tym nie zgadza. Wolałabym mieć podpisaną umowę ale uważam że zrobiłam wszystko aby ten wykonawca pojawił sie na podpisaniu umowy jednak tego nie uczynił. Czy moge to wszystko odwrócić jeśli jednak on chce wykonać to zadanie.
0
2024-02-21 08:42 0

W.

Wojciech .....

7

Trochę tak chaotycznie napisane i nie jestem pewien czy dobrze zrozumiałem.
Było kilka części i 19 podany termin podpisania umowy w każdej z nich, ale jeden z wykonawców nie przedstawił danych wymaganych po wyborze oferty najkorzystniejszej, przed zawarciem umowy?
Domyślam się, że umowy na wszystkie części nie muszą być zawarte tego samego dnia.
Na jakiej podstawie unieważniono postępowanie?
Czy już opublikowano ogłoszenie o wyniku?
Tak w skrócie, to pewnie można unieważnić czynność unieważnienia postępowania i zawrzeć umowę.
Trochę tak chaotycznie napisane i nie jestem pewien czy dobrze zrozumiałem. Było kilka części i 19 podany termin podpisania umowy w każdej z nich, ale jeden z wykonawców nie przedstawił danych wymaganych po wyborze oferty najkorzystniejszej, przed zawarciem umowy? Domyślam się, że umowy na wszystkie części nie muszą być zawarte tego samego dnia. Na jakiej podstawie unieważniono postępowanie? Czy już opublikowano ogłoszenie o wyniku? Tak w skrócie, to pewnie można unieważnić czynność unieważnienia postępowania i zawrzeć umowę.
0
2024-02-21 09:50 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy