Forum

Powrót Rejestr Kwalifikowanych Wykonawców Energa Operator

M.

Małgorzata .....

2

Dzień dobry. Mam przygotować postępowanie krajowe na przebudowę zasilania elektrycznego dla jednego z naszych budynków. Kierowniczka jako warunek konieczny chce wpisać do SWZ - posiadanie wpisu do Rejestru Kwalifikowanych Wykonawców Energa - Operator SA. Z tego co czytałam posiadanie takiego wpisu nie jest obligatoryjne i wynika z wewnętrznych przepisów firmy Energa. Wobec tego nie mogę raczej tego podpiąć pod warunek dotyczący uprawień. Gdzie w takim razie to wpisać? Może jako kryterium oceny ofert? Czy ktoś może spotkał się z takim warunkiem?
Z tego co czytam na stronie energa w wytycznych do tego Rejestru jest napisane: "Wpisanie Podmiotu do Rejestru Kwalifikowanych Wykonawców uprawnia do uczestnictwa w organizowanych przez ENERGA-OPERATOR SA postępowaniach zakupowych w Procedurze niepublicznej, jeżeli taki warunek udziału w postępowaniu został postawiony." Sprawdziłam, że w przetargach nieograniczonych nie wymagają tego wpisu, ale w niepublicznych już tak.
Dzień dobry. Mam przygotować postępowanie krajowe na przebudowę zasilania elektrycznego dla jednego z naszych budynków. Kierowniczka jako warunek konieczny chce wpisać do SWZ - posiadanie wpisu do Rejestru Kwalifikowanych Wykonawców Energa - Operator SA. Z tego co czytałam posiadanie takiego wpisu nie jest obligatoryjne i wynika z wewnętrznych przepisów firmy Energa. Wobec tego nie mogę raczej tego podpiąć pod warunek dotyczący uprawień. Gdzie w takim razie to wpisać? Może jako kryterium oceny ofert? Czy ktoś może spotkał się z takim warunkiem? Z tego co czytam na stronie energa w wytycznych do tego Rejestru jest napisane: "Wpisanie Podmiotu do Rejestru Kwalifikowanych Wykonawców uprawnia do uczestnictwa w organizowanych przez ENERGA-OPERATOR SA postępowaniach zakupowych w Procedurze niepublicznej, jeżeli taki warunek udziału w postępowaniu został postawiony." Sprawdziłam, że w przetargach nieograniczonych nie wymagają tego wpisu, ale w niepublicznych już tak.
0
2024-02-23 13:40 0

T.

Tomasz .....

Fachowiec 847

Nie wpisuj.
Ani jako warunek (z powodów które opisałaś) ani jako kryterium oceny (dotyczy podmiotu - niedozwolone).
Nie wpisuj. Ani jako warunek (z powodów które opisałaś) ani jako kryterium oceny (dotyczy podmiotu - niedozwolone).
0
2024-02-23 15:12 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy