Forum

Powrót błędnie wskazana kwota przeznaczona na sfinansowanie zamówienia

M.

Marzena .....

Fachowiec 163

Omyłkowo wskazano kwotę przeznaczoną na sfinansowanie zamówienia, zamiast brutto została podana netto. Niestety dopiero teraz wychwyciłam błąd. Jest już po otwarciu i okazuje się, że oferty przekraczają nasze przeznaczone kwoty. Jest to postępowanie z możliwością negocjacji, odbyły się już nawet negocjacje, ale nie wyszły jeszcze zaproszenia do złożenia oferty dodatkowej. Zastawiam się, czy prostować kwotę przeznaczoną na sfinansowanie zamówienia, czy brnąć już w to dalej i wysyłać zaproszenia do złożenia oferty dodatkowej. Gdyby od początku podano prawidłowe kwoty, to nie byłoby przekroczeń i powodów do negocjacji. Co radzicie?
Omyłkowo wskazano kwotę przeznaczoną na sfinansowanie zamówienia, zamiast brutto została podana netto. Niestety dopiero teraz wychwyciłam błąd. Jest już po otwarciu i okazuje się, że oferty przekraczają nasze przeznaczone kwoty. Jest to postępowanie z możliwością negocjacji, odbyły się już nawet negocjacje, ale nie wyszły jeszcze zaproszenia do złożenia oferty dodatkowej. Zastawiam się, czy prostować kwotę przeznaczoną na sfinansowanie zamówienia, czy brnąć już w to dalej i wysyłać zaproszenia do złożenia oferty dodatkowej. Gdyby od początku podano prawidłowe kwoty, to nie byłoby przekroczeń i powodów do negocjacji. Co radzicie?
0
2024-02-27 11:39 0

K.

Katarzyna .....

Fachowiec 1842

Jesli tylko ta kwota nie będzie podstawa do uniewaznienia postepowania z powodu braku srodków, to ja bym zostawila tak jak jest.

Ps. zmieszczenie się wszystkich ofert w waszej kwocie nie przekresla mozliwości negocjacji.
Jesli tylko ta kwota nie będzie podstawa do uniewaznienia postepowania z powodu braku srodków, to ja bym zostawila tak jak jest. Ps. zmieszczenie się wszystkich ofert w waszej kwocie nie przekresla mozliwości negocjacji.
0
2024-02-27 11:40 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy