Forum

Powrót spółka cywilna

D.

Daria .....

1

Dzień dobry,
Mam pewien problem i przyznam, że już się pogubiłam. Ofertę złożyła spółka cywilna, składająca się z dwóch wspólników, którzy zgodnie z CEiDG występują tylko w formie spółki cywilnej. Na ofertę składa się formularz oferty, oświadczenie z art. 125 (w imieniu spółki) oraz umowa spółki cywilnej, zgodnie z zapisem której "każdy wspólnik jest uprawniony i zobowiązany do prowadzenia spraw spółki". Wszystkie w/w dokumenty zostały podpisane przez jednego ze wspólników. Czy w takim przypadku należy wezwać wykonawcę do złożenenia oświadczenia z art. 125 podpisane przez drugiego wspólnika oraz oświadczenia z art. 117 ust. 4? I czy taki zapis w umowie spółki jest wystarczający czy należy wezwać wykonawcę również do złożenia pełnomocnictwa?
Dzień dobry, Mam pewien problem i przyznam, że już się pogubiłam. Ofertę złożyła spółka cywilna, składająca się z dwóch wspólników, którzy zgodnie z CEiDG występują tylko w formie spółki cywilnej. Na ofertę składa się formularz oferty, oświadczenie z art. 125 (w imieniu spółki) oraz umowa spółki cywilnej, zgodnie z zapisem której "każdy wspólnik jest uprawniony i zobowiązany do prowadzenia spraw spółki". Wszystkie w/w dokumenty zostały podpisane przez jednego ze wspólników. Czy w takim przypadku należy wezwać wykonawcę do złożenenia oświadczenia z art. 125 podpisane przez drugiego wspólnika oraz oświadczenia z art. 117 ust. 4? I czy taki zapis w umowie spółki jest wystarczający czy należy wezwać wykonawcę również do złożenia pełnomocnictwa?
0
2024-03-04 12:41 0

K.

Katarzyna .....

Fachowiec 1842

zapis w umowie jest wystarczający. Natomiast oswiadczenie z art. 125.1 musi złozyc kazdy ze wspólnik (nie mozna przyjac oświadczenia na spółke). Oświadczenie ze 117.4, równiez musza zlożyc.
zapis w umowie jest wystarczający. Natomiast oswiadczenie z art. 125.1 musi złozyc kazdy ze wspólnik (nie mozna przyjac oświadczenia na spółke). Oświadczenie ze 117.4, równiez musza zlożyc.
0
2024-03-04 12:43 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy