Forum

Powrót waloryzacja wynagrodzenia a opcja

A.

Alicja .....

Fachowiec 360

Zakres podstawowy zamówienia ma zostać realizowany w okresie do 6 miesięcy. Natomiast opcja już będzie realizowana po upływie 6 miesięcy od zawarcia umowy. Z drugiej strony dostałam interpretację przepisów z UZP (co prawda w trochę innej sprawie), że nie liczy się data zawarcia , ale sam okres realizacji zamówienia. W moim przypadku opcja będzie realizowana przez około 1,5 miesiąca. Czy w tym przypadku przewidywać waloryzację czy tez odpuścić sobie?
Zakres podstawowy zamówienia ma zostać realizowany w okresie do 6 miesięcy. Natomiast opcja już będzie realizowana po upływie 6 miesięcy od zawarcia umowy. Z drugiej strony dostałam interpretację przepisów z UZP (co prawda w trochę innej sprawie), że nie liczy się data zawarcia , ale sam okres realizacji zamówienia. W moim przypadku opcja będzie realizowana przez około 1,5 miesiąca. Czy w tym przypadku przewidywać waloryzację czy tez odpuścić sobie?
0
2024-03-06 10:57 0

W.

Wojciech .....

7

Albo brakuje tu jakichś szczegółów, albo ja nie ogarniam całkiem tematu.
Umowa jest zawarta na jakiś okres, w tym przypadku 6 miesięcy, więc nie ma obowiązku stosowania waloryzacji. Opcja realizowana jest w trakcie trwania umowy.
Nie znam przedmiotu zamówienia, może to być np. świadczenie jakichś usług, ale wtedy okres realizacji powinien raczej być wliczony do umowy od razu, więc w tym przypadku umowa zawierana na 7,5 miesiąca, 6 na zakres podstawowy oraz 1,5 na ewentualnie skorzystanie z opcji. W tym przypadku wydaje mi się, że powinna zawierać zapisy dotyczące waloryzacji.
Albo brakuje tu jakichś szczegółów, albo ja nie ogarniam całkiem tematu. Umowa jest zawarta na jakiś okres, w tym przypadku 6 miesięcy, więc nie ma obowiązku stosowania waloryzacji. Opcja realizowana jest w trakcie trwania umowy. Nie znam przedmiotu zamówienia, może to być np. świadczenie jakichś usług, ale wtedy okres realizacji powinien raczej być wliczony do umowy od razu, więc w tym przypadku umowa zawierana na 7,5 miesiąca, 6 na zakres podstawowy oraz 1,5 na ewentualnie skorzystanie z opcji. W tym przypadku wydaje mi się, że powinna zawierać zapisy dotyczące waloryzacji.
0
2024-03-06 11:07 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy