Forum

Powrót Poprawa innej omyłki czy błąd w obliczeniu ceny?

I.

Ilona .....

0

Postępowanie krajowy, tryb podstawowy 275.2
1) Wykonawca X miał wycenić cenę za 1 usługę i cenę za pakiet (10 obiektów)
Widzę, że wycenił za dużo. W OPZ jest zapis, że będzie dokonywał konserwacji raz na rok. Z ceny wynika, że policzył konserwację w każdym miesiącu (stąd wysoka cena całkowita za usługę).
2) Wykonawca Y z kolei wycenił za mało inne zadania (poprosiłam o wyjaśnienia i wyjaśnienia to potwierdziły ). W przypadku ewentualnej poprawy nie zmieni się cena jednostkowa tylko cena za zadanie, co wpłynie na cenę łączną.
Czy mogę to poprawić jako inne omyłki - 223.2.3 (cena się zmieni w obu przypadkach).
Czy oferty do odrzucenia - 226.1.10 - błąd w obliczeniu ceny?
Oferty nie są najkorzystniejsze.
Nie wiem jak to ugryźć.
Postępowanie krajowy, tryb podstawowy 275.2 1) Wykonawca X miał wycenić cenę za 1 usługę i cenę za pakiet (10 obiektów) Widzę, że wycenił za dużo. W OPZ jest zapis, że będzie dokonywał konserwacji raz na rok. Z ceny wynika, że policzył konserwację w każdym miesiącu (stąd wysoka cena całkowita za usługę). 2) Wykonawca Y z kolei wycenił za mało inne zadania (poprosiłam o wyjaśnienia i wyjaśnienia to potwierdziły ). W przypadku ewentualnej poprawy nie zmieni się cena jednostkowa tylko cena za zadanie, co wpłynie na cenę łączną. Czy mogę to poprawić jako inne omyłki - 223.2.3 (cena się zmieni w obu przypadkach). Czy oferty do odrzucenia - 226.1.10 - błąd w obliczeniu ceny? Oferty nie są najkorzystniejsze. Nie wiem jak to ugryźć.
0
2024-03-12 15:18 0

A.

Anna .....

Fachowiec 439

jeżeli masz ceny jednostkowe i możesz poprawić przeliczenia ceny końcowej to ja bym poprawiła (błąd w obliczeniu ceny masz np. gdy podadzą złą stawkę VAT, same mnożenie/przeliczenie można poprawić)
jeżeli masz ceny jednostkowe i możesz poprawić przeliczenia ceny końcowej to ja bym poprawiła (błąd w obliczeniu ceny masz np. gdy podadzą złą stawkę VAT, same mnożenie/przeliczenie można poprawić)
0
2024-03-13 08:04 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy