Forum

Powrót zapisy umowy

M.

Magdalena .....

0

Dzień dobry,
W umowie nie mam wskazanie konkretnie że wynagrodzenie zmieni się wraz ze zmianą stawki VAT.
Mam natomiast taki zapis:
2) zmiany powszechnie obowiązujących przepisów prawa w zakresie mającym wpływ na realizację przedmiotu zamówienia lub świadczenia stron,
Czy gdzieś w ustawie jest że muszę mieć zapisy w umowie o zmianie stawki VAT?
a co w przypadku kiedy nie mam takich zapisów w umowie czy jest to jakoś do uratowania? Umowy zawarte
Dzień dobry, W umowie nie mam wskazanie konkretnie że wynagrodzenie zmieni się wraz ze zmianą stawki VAT. Mam natomiast taki zapis: 2) zmiany powszechnie obowiązujących przepisów prawa w zakresie mającym wpływ na realizację przedmiotu zamówienia lub świadczenia stron, Czy gdzieś w ustawie jest że muszę mieć zapisy w umowie o zmianie stawki VAT? a co w przypadku kiedy nie mam takich zapisów w umowie czy jest to jakoś do uratowania? Umowy zawarte
0
2024-03-15 09:04 0

J.

Justyna .....

Fachowiec 1468

Jeżeli umowy, o których przekraczają okres 12 miesięcy to patrz art. 436 pkt 4 lit. b tiret pierwsze.
Jeżeli umowy, o których przekraczają okres 12 miesięcy to patrz art. 436 pkt 4 lit. b tiret pierwsze.
0
2024-03-15 09:48 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy