Forum

Powrót Brak możliwości otwarcia oferty

H.

Hubert .....

25

Witam. Proszę o pomoc.
Wykonawca w wyznaczonym TSO przesłał jeden plik o nazwie ,,oferta.zip.xades". Waga tego pliku wynosi 11 kb. Nie mogę go otworzyć ani szafirem, ani sigilium. W szafirze wyskakuje jedynie informacja o osobie, która go podpisała bez możliwości wygenerowania z tego pliku treści oferty i komunikat o braku źródłowego pliku. Podejrzewam, że jest to jedynie plik z podpisem, a brakuje pliku z ofertą.
Czy w takiej sytuacji robić printscreeny z tych programów by to udokumentować, natomiast w informacji z otwarcia ofert mam wyszczególnić kto złożył tą ,,ofertę" (posiadam informacje o nazwie wykonawcy z platformy) i zamieścić uwagę, iż nie można było jej otworzyć natomiast później ją odrzucić na podstawie art. 226 ust. 1 pkt 6 pzp ?
Witam. Proszę o pomoc. Wykonawca w wyznaczonym TSO przesłał jeden plik o nazwie ,,oferta.zip.xades". Waga tego pliku wynosi 11 kb. Nie mogę go otworzyć ani szafirem, ani sigilium. W szafirze wyskakuje jedynie informacja o osobie, która go podpisała bez możliwości wygenerowania z tego pliku treści oferty i komunikat o braku źródłowego pliku. Podejrzewam, że jest to jedynie plik z podpisem, a brakuje pliku z ofertą. Czy w takiej sytuacji robić printscreeny z tych programów by to udokumentować, natomiast w informacji z otwarcia ofert mam wyszczególnić kto złożył tą ,,ofertę" (posiadam informacje o nazwie wykonawcy z platformy) i zamieścić uwagę, iż nie można było jej otworzyć natomiast później ją odrzucić na podstawie art. 226 ust. 1 pkt 6 pzp ?
0
2024-03-18 12:00 0

K.

Katarzyna .....

Fachowiec 1842

Jesli to jest faktycznie tylko plik podpisu, to tak na prawde nie masz oferty. W informacji z otwarcia zrobić tylko wzmianke o tym, ze wpłynąl plik, ale nie byliście w stanie się z nim zapoznać. Jesli nie otworzycie oferty (a wychodzi na to, że nie otworzycie, bo jest tylko plik podpisu), to tak na prawde nie macie oferty, zatem nie ma czego odrzucac.
Jesli to jest faktycznie tylko plik podpisu, to tak na prawde nie masz oferty. W informacji z otwarcia zrobić tylko wzmianke o tym, ze wpłynąl plik, ale nie byliście w stanie się z nim zapoznać. Jesli nie otworzycie oferty (a wychodzi na to, że nie otworzycie, bo jest tylko plik podpisu), to tak na prawde nie macie oferty, zatem nie ma czego odrzucac.
0
2024-03-18 12:04 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy