Forum

Powrót Ponowna ocena ofert

M.

Monika .....

28

Zamawiający dokonał wyboru najkorzystniejszej oferty w TZO. Jeden z wykonawców wniósł odwołanie. KIO nakazoło unieważnić czynność wyboru, odrzucić wybranego wykonawcę i ponownie ocenić oferty. Zamawiający będzie unieważniał postępowanie bo nie stać go na kolejną ofertę. Jesteśmy już po TZO - co należy zrobić w tym przypadku - unieważnić i tyle? Nie mam podstawy prawnej do przedłużenia TZO. Czy liczy się to że dokonałam pierwszego wyboru w terminie?
Zamawiający dokonał wyboru najkorzystniejszej oferty w TZO. Jeden z wykonawców wniósł odwołanie. KIO nakazoło unieważnić czynność wyboru, odrzucić wybranego wykonawcę i ponownie ocenić oferty. Zamawiający będzie unieważniał postępowanie bo nie stać go na kolejną ofertę. Jesteśmy już po TZO - co należy zrobić w tym przypadku - unieważnić i tyle? Nie mam podstawy prawnej do przedłużenia TZO. Czy liczy się to że dokonałam pierwszego wyboru w terminie?
0
2024-03-18 12:24 0

A.

Anna .....

37

Należy unieważnić wszystkie czynności które musicie unieważnić, następnie dokonać badania ofert, wezwać do podmiotowych środków dowodowych wykonawcę którego oferta została oceniona najwyżej (wezwać do ewentualnych wyjaśnień, uzupełnień) a wówczas wchodzi art. Art. 252.
2. Jeżeli termin związania ofertą upłynął przed wyborem najkorzystniejszej oferty, zamawiający wzywa wykonawcę, którego oferta otrzymała najwyższą ocenę, do wyrażenia, w wyznaczonym przez zamawiającego terminie, pisemnej
zgody na wybór jego oferty.
Należy unieważnić wszystkie czynności które musicie unieważnić, następnie dokonać badania ofert, wezwać do podmiotowych środków dowodowych wykonawcę którego oferta została oceniona najwyżej (wezwać do ewentualnych wyjaśnień, uzupełnień) a wówczas wchodzi art. Art. 252. 2. Jeżeli termin związania ofertą upłynął przed wyborem najkorzystniejszej oferty, zamawiający wzywa wykonawcę, którego oferta otrzymała najwyższą ocenę, do wyrażenia, w wyznaczonym przez zamawiającego terminie, pisemnej zgody na wybór jego oferty.
0
2024-03-18 13:03 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy