Forum

Powrót enotices2 - ogłoszenie o udzieleniu zamówienia

J.

Joanna .....

19

Czy ktoś może mi podpowiedzieć co wpisujecie w zakładce "Zamówienia" w tym miejscu: BT-3202- Umowa - identyfikator oferty
Instrukcja wyjaśnia: Wskazuje się numer systemowy (enotices2) oferty, która stanowi podstawę zawarcia umowy.
Mogę wskazać numer systemowy ogłoszenia, ale oferty? Co autor miał na myśli, wie ktoś może?

P.S. Ogólnie ten nowy formularz jest koszmarny. Bez instrukcji zamieszczonej na UZP byłby nie do wyplenienia z uwagi na pojęcia jakimi operuje. Bo konia z rzędem temu, kto wpadł sam np. na to, że pod pojęciem "identyfikator zamówienia" trzeba wpisać numer umowy... itd. itd. Były dobre formularze, komu to przeszkadzało?...
Czy ktoś może mi podpowiedzieć co wpisujecie w zakładce "Zamówienia" w tym miejscu: BT-3202- Umowa - identyfikator oferty Instrukcja wyjaśnia: Wskazuje się numer systemowy (enotices2) oferty, która stanowi podstawę zawarcia umowy. Mogę wskazać numer systemowy ogłoszenia, ale oferty? Co autor miał na myśli, wie ktoś może? P.S. Ogólnie ten nowy formularz jest koszmarny. Bez instrukcji zamieszczonej na UZP byłby nie do wyplenienia z uwagi na pojęcia jakimi operuje. Bo konia z rzędem temu, kto wpadł sam np. na to, że pod pojęciem "identyfikator zamówienia" trzeba wpisać numer umowy... itd. itd. Były dobre formularze, komu to przeszkadzało?...
0
2024-03-25 12:03 0

M.

Magdalena .....

33

Mi się wydaje, że instrukcja UZP także niewiele pomaga, bo nie wiadomo które pola wypełnić żeby potem ogłoszenie prawidłowo się wyświetlało. Ogłoszenia z błędami przechodzą walidację - tak jest niestety w przypadku ogłoszeń o udzieleniu zamówienia. Na pewno trzeba sprawdzać czy w podglądzie widać te informacje, które są wymagane Dyrektywą.
Moim zdanie nie da się tego ogłoszenia wypełnić bez odbycia szkolenia. W języku polskim są dostępne tylko płatne szkolenia.
Mi się wydaje, że instrukcja UZP także niewiele pomaga, bo nie wiadomo które pola wypełnić żeby potem ogłoszenie prawidłowo się wyświetlało. Ogłoszenia z błędami przechodzą walidację - tak jest niestety w przypadku ogłoszeń o udzieleniu zamówienia. Na pewno trzeba sprawdzać czy w podglądzie widać te informacje, które są wymagane Dyrektywą. Moim zdanie nie da się tego ogłoszenia wypełnić bez odbycia szkolenia. W języku polskim są dostępne tylko płatne szkolenia.
0
2024-03-25 12:11 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy