Forum

Powrót warunek udziału w wolnej ręce na podst. art. 214 ust. 1 pkt 7

J.

Justyna .....

9

Opublikowałam jakiś czas temu postępowanie w trybie podstawowym na roboty budowlane, w którym postawiłam warunki udział dot.
- wykonania 1 roboty budowlanej o określonej wartości,
- skierowania do realizacji zamówienia: kierownika robót posiadającego 5-letnie doświadczenie oraz osób z świadectwem kwalifikacji "E" i "D"
- ubezpieczenia OC w zakresie prowadzonej działalności na określoną kwotę,
- posiadania środków na koncie lub zdolności finansowej w określonej kwocie.

Teraz planuję temu samemu wykonawcy udzielić zamówienia na podstawie art. 214 ust. 1 pkt 7 z wolnej ręki.
Czy mogę w zamówieniu z wolnej ręki postawić warunek dotyczący wyłącznie skierowania do realizacji zamówienia kierownika robót i osób z świadectwem kwalifikacji "E" i "D", a pozostałych warunków nie wymagać? Czy powinnam wymagać warunków udziału tożsamych jak w zamówieniu podstawowym?
Opublikowałam jakiś czas temu postępowanie w trybie podstawowym na roboty budowlane, w którym postawiłam warunki udział dot. - wykonania 1 roboty budowlanej o określonej wartości, - skierowania do realizacji zamówienia: kierownika robót posiadającego 5-letnie doświadczenie oraz osób z świadectwem kwalifikacji "E" i "D" - ubezpieczenia OC w zakresie prowadzonej działalności na określoną kwotę, - posiadania środków na koncie lub zdolności finansowej w określonej kwocie. Teraz planuję temu samemu wykonawcy udzielić zamówienia na podstawie art. 214 ust. 1 pkt 7 z wolnej ręki. Czy mogę w zamówieniu z wolnej ręki postawić warunek dotyczący wyłącznie skierowania do realizacji zamówienia kierownika robót i osób z świadectwem kwalifikacji "E" i "D", a pozostałych warunków nie wymagać? Czy powinnam wymagać warunków udziału tożsamych jak w zamówieniu podstawowym?
0
2024-03-25 14:41 0

A.

Anna .....

Fachowiec 439

nie jestem pewna czy trzeba wymagać tego samego, ale w sumie skoro wtedy spełniał te warunki to teraz też je spełni, więc bezpieczniej wymagać tego samego chyba
nie jestem pewna czy trzeba wymagać tego samego, ale w sumie skoro wtedy spełniał te warunki to teraz też je spełni, więc bezpieczniej wymagać tego samego chyba
0
2024-03-27 10:07 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy