Forum

Powrót błąd w SWZ?

P.

Paula .....

1

postępowanie krajowe
W warunkach udziału w postępowaniu wpisałam, że chcemy wykaz robót z okresu ostatnich 5 lat, które wykonawca wykonał (i tak chcemy).
Dalej w SWZ w PŚD dokumentach składanych na wezwanie mam błąd, napisałam, że chcemy wykaz robót z okresu ostatnich 3 lat, które wykonawca wykonał lub wykonuje.
wezwałam najwyżej ocenionego o PŚD i wskazał mi że wykonuje roboty, a nie wykonał.
Czy na tym etapie postępowania mogę unieważnić postępowanie? bo moje zapisy w SWZ wprowadziłam w błąd, a teraz je dopiero wychwyciłam.
postępowanie krajowe W warunkach udziału w postępowaniu wpisałam, że chcemy wykaz robót z okresu ostatnich 5 lat, które wykonawca wykonał (i tak chcemy). Dalej w SWZ w PŚD dokumentach składanych na wezwanie mam błąd, napisałam, że chcemy wykaz robót z okresu ostatnich 3 lat, które wykonawca wykonał lub wykonuje. wezwałam najwyżej ocenionego o PŚD i wskazał mi że wykonuje roboty, a nie wykonał. Czy na tym etapie postępowania mogę unieważnić postępowanie? bo moje zapisy w SWZ wprowadziłam w błąd, a teraz je dopiero wychwyciłam.
0
2024-03-28 08:19 0

K.

Katarzyna .....

Fachowiec 1842

Niezależnie od rozbieżności w zapisach w SWZ, co do lat (ps. dla mnie ważniejsze to co w warunku, i działając na korzyść wykonawców przyjęłabym 5 lat - nie widzę podstawy do unieważnienia postepowania), to w przypadku robot budowlanych wykonawca nie może się powoływać na roboty będące w trakcie realizacji... musi wykazać tylko i wyłącznie zakończoną robotę.
Niezależnie od rozbieżności w zapisach w SWZ, co do lat (ps. dla mnie ważniejsze to co w warunku, i działając na korzyść wykonawców przyjęłabym 5 lat - nie widzę podstawy do unieważnienia postepowania), to w przypadku robot budowlanych wykonawca nie może się powoływać na roboty będące w trakcie realizacji... musi wykazać tylko i wyłącznie zakończoną robotę.
0
2024-03-28 08:25 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy