Forum

Powrót Oferta dodatkowa-w korespondencji oraz przez Platformę.

M.

Magdalena .....

64

Wykonawca złożył ofertę dodatkową w korespondencji i mam do niej dostęp a po chwili przesłał ofertę prawidłowo przez Platformę przetargową. Podejrzewam, że to będzie to samo. Czyli teoretycznie mam jedną ofertę przesłaną dwa razy. Jak powinnam to potraktować? Czy moge przyjąć tą ofertę, która została przesłana przez Platformę? Co zrobić z tą w "korespondencji" i jak to sie ma do tego, ze mam dostęp do kwoty.
Wykonawca złożył ofertę dodatkową w korespondencji i mam do niej dostęp a po chwili przesłał ofertę prawidłowo przez Platformę przetargową. Podejrzewam, że to będzie to samo. Czyli teoretycznie mam jedną ofertę przesłaną dwa razy. Jak powinnam to potraktować? Czy moge przyjąć tą ofertę, która została przesłana przez Platformę? Co zrobić z tą w "korespondencji" i jak to sie ma do tego, ze mam dostęp do kwoty.
0
2024-04-08 11:29 0

T.

Tomasz .....

Fachowiec 847

Masz jedną ofertę przesłaną dwa razy.
Jesli chodzi o wcześniejszy dostęp do oferty to już tutaj była dyskusja na ten temat:
Ja jestem zwolennikiem tezy, że jeśli wykonawca chce, to skan oferty może zamieścić na pierwszej stronie rzeczpospolitej, nic to nie zmiana. Wy macie umożliwić dostęp do narzędzi, blokujących dostęp do treści oferty przd TSO. Czy wykonawca te treści gdzieś wcześniej opublikuje - dla postępowania nie ma znaczenia.
Gdyby przesłał tylko w treści wiadomości - do odrzucenia. A tak, zostawić tam gdzie jest i nawet nie otwierać przed TSO.
EDIT: po otwarciu ofert można dla świetego spokoju porównać skróty sha plików oferty żeby potwierdzić że to są te same pliki.Jeśli nie, to jednak trzeba będzie odrzucić obie oferty.
Masz jedną ofertę przesłaną dwa razy. Jesli chodzi o wcześniejszy dostęp do oferty to już tutaj była dyskusja na ten temat: Ja jestem zwolennikiem tezy, że jeśli wykonawca chce, to skan oferty może zamieścić na pierwszej stronie rzeczpospolitej, nic to nie zmiana. Wy macie umożliwić dostęp do narzędzi, blokujących dostęp do treści oferty przd TSO. Czy wykonawca te treści gdzieś wcześniej opublikuje - dla postępowania nie ma znaczenia. Gdyby przesłał tylko w treści wiadomości - do odrzucenia. A tak, zostawić tam gdzie jest i nawet nie otwierać przed TSO. EDIT: po otwarciu ofert można dla świetego spokoju porównać skróty sha plików oferty żeby potwierdzić że to są te same pliki.Jeśli nie, to jednak trzeba będzie odrzucić obie oferty.
0
2024-04-08 11:35 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy