Forum

Powrót odrzucenie oferty

M.

Marta .....

5

Zaćmiło mnie, proszę o pomoc- mam pytanka:
1. Jeżeli oferta podlega odrzuceniu ze względu na błędnie podpisany formularz to prawda, że już nie wzywam do wyjaśnienia rażąco niskiej ceny ? bez sensu żądać wyjaśnień jak i tak sie ich odrzuci. I tą informację z odrzuceniem przesyłam do Wykonawców dopiero wraz z wyborem najkorzystniejszej oferty ?
2. Jeżeli mam postępowanie i oferta najkorzystniejsza jest ok (więc teoretycznie mogłabym juz wzywać o dokumenty podmiotowe), ale w pozostałych ofertach jedna nie zawiera oświadczenia wstępnego (więc muszę wezwać do uzupełnienia), a drugiego wykonawcę muszę wezwać do wyjaśnień to czy muszę czekać aż Ci pozostali Wykonawcy dostarczą mi to oświadczenie i wyjaśnienie i dopiero wtedy będe mogła wystąpić do najkorzystniejszego o dokumenty podmiotowe ? Czy może to pójść równocześnie ?
Zaćmiło mnie, proszę o pomoc- mam pytanka: 1. Jeżeli oferta podlega odrzuceniu ze względu na błędnie podpisany formularz to prawda, że już nie wzywam do wyjaśnienia rażąco niskiej ceny ? bez sensu żądać wyjaśnień jak i tak sie ich odrzuci. I tą informację z odrzuceniem przesyłam do Wykonawców dopiero wraz z wyborem najkorzystniejszej oferty ? 2. Jeżeli mam postępowanie i oferta najkorzystniejsza jest ok (więc teoretycznie mogłabym juz wzywać o dokumenty podmiotowe), ale w pozostałych ofertach jedna nie zawiera oświadczenia wstępnego (więc muszę wezwać do uzupełnienia), a drugiego wykonawcę muszę wezwać do wyjaśnień to czy muszę czekać aż Ci pozostali Wykonawcy dostarczą mi to oświadczenie i wyjaśnienie i dopiero wtedy będe mogła wystąpić do najkorzystniejszego o dokumenty podmiotowe ? Czy może to pójść równocześnie ?
0
2024-04-09 12:09 0

A.

Anna .....

Fachowiec 388

1. Jeżeli jest niepodpisana to nie ma sensu wezwanie do wyjaśnienia RNC bo i tak podlega odrzuceniu, nawet jeśli wyjaśnienia będą super.
2. Ja zawsze czekam z oceną do przesłania uzupełnień czy wyjaśnień żeby mieć pewność kogo odrzucę, kto zostaje i jak wygląda ranking :)
1. Jeżeli jest niepodpisana to nie ma sensu wezwanie do wyjaśnienia RNC bo i tak podlega odrzuceniu, nawet jeśli wyjaśnienia będą super. 2. Ja zawsze czekam z oceną do przesłania uzupełnień czy wyjaśnień żeby mieć pewność kogo odrzucę, kto zostaje i jak wygląda ranking :)
0
2024-04-09 12:15 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy