Forum

Powrót Scan a postać elektroniczna

H.

Hanna .....

20

Mam problem z szefostwem...

do tej pory podpisywaliśmy umowy w formie elektronicznej - oczywiście musiałam mieć wydrukowany dokument, który parafowali "wszyscy święci" a szefostwo podpisywało pdf kwalifikowanym podpisem elektronicznym.

Dziś zrobiłam tak samo czyli razem z plikiem z umową dałam wydruk z podpisami księgowej i merytorycznych, ale... szefostwo zażyczyło sobie zeskanowania zaparafowanego dokumentu... taki scan ma być podpisany podpisem kwalifikowanym i odesłany do wykonawcy do podpisu - czy to będzie poprawna forma?

Mogę uczynić za dość życzeniu szefostwa czy stanąć okoniem? ;)

z góry dziękuję za pomoc
Mam problem z szefostwem... do tej pory podpisywaliśmy umowy w formie elektronicznej - oczywiście musiałam mieć wydrukowany dokument, który parafowali "wszyscy święci" a szefostwo podpisywało pdf kwalifikowanym podpisem elektronicznym. Dziś zrobiłam tak samo czyli razem z plikiem z umową dałam wydruk z podpisami księgowej i merytorycznych, ale... szefostwo zażyczyło sobie zeskanowania zaparafowanego dokumentu... taki scan ma być podpisany podpisem kwalifikowanym i odesłany do wykonawcy do podpisu - czy to będzie poprawna forma? Mogę uczynić za dość życzeniu szefostwa czy stanąć okoniem? ;) z góry dziękuję za pomoc
0
2024-04-11 11:07 0

A.

Anna .....

Fachowiec 439

jeżeli szefostwo sobie życzy, to możesz zrobić tak, że umowa w papierze podpisana np. przez księgowość, radcę prawnego czy kogo tam jeszcze idzie do zeskanowania i taki skan (pdf) podpisuje kwalifikowanym podpisem szef i leci to do wykonawcy i on podpisuje ten plik kwalifikowanym podpisem elektronicznym :)
jeżeli szefostwo sobie życzy, to możesz zrobić tak, że umowa w papierze podpisana np. przez księgowość, radcę prawnego czy kogo tam jeszcze idzie do zeskanowania i taki skan (pdf) podpisuje kwalifikowanym podpisem szef i leci to do wykonawcy i on podpisuje ten plik kwalifikowanym podpisem elektronicznym :)
0
2024-04-11 11:11 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy